En Sıcak Konular

AK Parti 5 ilde seçimini yaptı

20 Mart 2011 11:04 tsi
AK Parti, 12 Haziran milletvekili genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olanlar için 4 ilde bir temayül yoklaması yaptı.

Atatürk Kapalı Spor salonunda yapılan temayül yoklamasının sonuçları açıklandı. 691 delegenin oy kullandığı temayül yoklamasında Fevzi Sevgili 169 oyla birinci, Haşim Taşkıran 156 oyla ikinci ve 154 oyla İzzet Soysal üçüncü oldu. 11 oyun isegeçersiz olduğu açıklandı. Temayül yoklamasına başkanlık eden Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan sonuçların kesin belirleyici olmadığını ancak ilk aşamayı oluşturduğunu belirtti. Aday adaylarından kesin adaylık sonucunda küskünlük e kırgınlık yapmadan AK partiye hep birlikte çalışacaklarını sözünü alan Zeydan, herkese teşekkür etti.

MUĞLA

AK Parti Muğla İl Teşkilatı 12 Haziran'da yapılacak olan seçimler için aday belirleme çalışmasının ilk aşaması olan temayül yoklaması için sandık başına gitti. Muğla Spor Salonu'nda 12 sandıkta gerçekleştirilen temayül yoklamasına 34 aday adayından 31 aday adayı katıldı. Milletvekilleri Mehmet Nil Hıdır, Prof. Dr. Yüksel Özden ve eski il Başkanı Gültekin Akça temayül yoklamasına katılmadı.

Sabah saat 10.00’da başlayan oy kullanma işlemleri için 12 sandıkta her ilçe için ayrı sandık kuruldu. Muğla'da 3 bin 335 delegesi bulunan AK Parti Milletvekili aday adayları temayül yoklamasında 2 bin 48 delege oy kullandı. Afyon Milletvekili Sait Açba'nın yaptığı temayül yoklamasında oy kullanma işlemi sırasında sık sık nasıl oy kullanılacağı hakkında uyarı yapıldı.

Temayül yoklamasında İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları, İl Kadın Kolları, İlçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, İlçe ve belde Gençlik Kolları ve Kadın Kkolları üyeleri, İl Disiplin Kurulu üyeleri, İl Demokrasi ve Hakem Kurulu üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri oy kullandı. Ahmet Kestepli, Ali Boğa, Alper Kabasakal, Ayhan Çintumur, Bekir Doğan Demir, Bilal Demir, Bekir Tavas, Faruk Coşkun, Hayati Nizamoğlu, İbrahim Kocabıyık, İlyas Yolcu, İsmail Baykal, Kemal Kaytan, Mehmet Akif Demiröz, Mehmet Tüfekci, Mehmet Yavuz Demir, Mestan Yayman, Metin Öztürk, Muhsin Eryılmaz, Mustafa Er, Mustafa Gökay, O. Seyfi Terzibaşıoğlu, Osman Demirel, Yelda Erol Gökcan, Rasih Deveci, Recep Aşuk, Tülin Suna Şahin, Ümran Akdokur, Yeşim Avcı, Zafer Yıldırım ve Zübeyda Fellahoğlu.

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, yüzde 70’lik bir katılımla temayül yoklamasını gerçekleştirdiklerini belirterek, “AK Parti üçüncü defa milletvekili genel seçimlerini yaşıyor. İlk defa 34 aday adayı başvuru yaptı. Bizim için aday adayı sayısının çok olması partimize olan destek ve güvenden kaynaklanıyor. 11 Nisan’da kesin adaylar açıklanacak. Fakat tüm aday adaylarımızın desteği ile Muğla’da birinci parti olacağız." dedi.

AK Parti Muğla temayül yoklamasında Mestan Yayman 1179 oy, Ali Boğa 1073 oy, Mustafa Er 886 oy, Hayati Nizamoğlu 850 oy, Yeşim Avcı 827 oy, Muhsin Eryılmaz 813 oy, Bekir Tavas 735 oy, Bilal Demir 616 oy, Yelda Erol Gökcan 532 oy ve O. Seyfi Terzibaşıoğlu 483 oy aldı.

SİNOP

AK Parti Sinop İl Teşkilatı'nda, genel seçimde AK Parti'den milletvekili aday adayı olanlar için bir temayül yoklaması yapıldı. Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in yönettiği yoklamanın sonuçları açıklandı. 647 kişinin oy kullandığı temayül yoklamasında Eski İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu 268 oyla birinci, Nuh Tandoğan 201 oyla ikinci ve 144 oyla Mehmet Ersoy üçüncü oldu. 23 oyun ise geçersiz olduğu açıklandı.

İl Başkanı Cengiz Tokmak temayül yoklaması öncesi yaptığı açıklamada, "Bugün 2011 seçimlerinde milletvekili adayı olacakların belirlenmesinde birinci aşamayı teşkil eden temayül yoklamasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz 4 sandıkta oy kullanıldığı ve 1 kişinin 2 tercihte bulunduğu temayül yoklamasına katılan partililerimize teşekkür ediyor adaylarımıza ise başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu. Temayül yoklamasından birinci çıkan Eski İl başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Yakup Üçüncüoğlu katılan herkese teşekkür etti.

KARS

Kars'ta, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerinde AK Parti'den gösterilecek aday adaylarını belirlemek üzere yapılan temayül yoklamasının sonuçları açıklandı. Temayül yoklamasına 1029 delegenin 931'i oy kullandı. Temayül yoklaması ile Ankara'ya Kars'tan gidecek 10 isim belirlendi. Buna göre, Remzi Aras 182 oyla birinci, Yusuf Selahattin Beyribey 148 oyla ikinci, Ahmet Arslan 139 oyla üçüncü, Muzaffer Irmak 95 oyla dördüncü, Abdulfettah Çetinkaya 90 oyla beşinci, Ahmet Recep Tekcan 87 oyla altıncı, Mehmet Sabri Güner 84 oyla yedinci, Muhammet Emin Parlak 82 oyla sekizinci, Ahmet Erdem 80 oyla dokuzuncu, Erkan Aras ise 77 oyla onuncu sırada yer aldı. 98 oyun ise geçersiz olduğu açıklandı. Temayül yoklaması başkanlığını Muş Milletvekili Seracettin Karayağız ve Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan yaptı. Milletvekilleri, sonuçların belirleyici olmadığını; ancak ilk aşamayı oluşturduğunu belirtti. Kars Ayetemiz Kapalı Spor Salonu'nda yapılan temayül yoklaması 11 saat sürdü.

DİYARBAKIR

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na 12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği için aday adaylığı başvurunda bulunanlar için yapılan temayül yoklaması belli oldu. AK Parti’nin Diyarbakır’daki delegeleri 126 aday adayı arasından oy verdikleri kişiler önümüzdeki günlerde Ankara’da yapılacak mülakata katılacak. Temayül yoklamasında en çok oy alan 22 aday adayının isimleri şöyle: Cuma İçten 484, Aziz Özkılıç 478, Galip Ensarioğlu 395, Şafak Yontürk 368, Tahsin Arslan 324, Abdurahman Yakut 343, Abdurahman Açıkgöz 314, Erdal Durmaz 311, Mustafa Elgörmüş 304, Leyla Yalınkılıç 292, Murat Cengiz 286, Adnan Nabikoğlu 279, Filiz Kaya Nasıranlı 279, Veysi Budak 275, Kenan Demiroğlu 273, Sebğatullah Seydaoğlu 270, Diyaaddin Özislam 266, Asuman Düzelli 260, Mahmut Erdoğmuş 253, Oya Eronat 251, Muharrem Kurt 250 ve Mine Lök Beyaz 244.

cihan




Bu haber 1,052 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,636 µs