En Sıcak Konular

CHP'yi korkutan adam

20 Mart 2011 10:58 tsi
CHP'yi korkutan adam

CHP'ye dönüşü reddedilen Fikri Sağlar, parti tabanının karardan rahatsız olduğunu söyledi.

Askeri vesayete karşı mücadelesinin süreceğini belirten Sağlar, "Bu kadar küçük düşünülüyorsa bunun kararını toplum verecektir. CHP, ret oya veren 38 kişi adına, topluma nasıl cevap verecek" dedi.

CHP'nin, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Mehmet Haberal'a üyelik ve vekillik kapısı açarken, derin yapılanmalara karşı çalışmaları ile tanınan eski Bakan Fikri Sağlar'ın geri dönüşüne kapıları kapatmasının yankıları sürüyor. CHP Parti Meclisi'nin (PM) kararını Bugün'e değerlendiren Sağlar, "Topluma ne cevap verecekler? Milletvekili adayı değildim. CHP'nin tabanının bu karardan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Bu kadar küçük düşünülüyorsa bunun kararını toplum verecektir" dedi.

Taban rahatsız

Susurluk skandalı sonrası derin yapılanmalara karşı siyasi mücadelesi ile tanınan eski Bakan Sağlar, parti tabanının bu karardan rahatsız olduğunu düşündüğünü söyleyerek, "Üzüntüm elbette var. CHP, ret oyu veren 38 kişi adına, topluma nasıl cevap verecek? Fikri Sağlar'ın işkenceden insan haklarına, darbelerden demokratik açılıma engel olanlara karşı mücadelesini bilen insanlar ret oyu veren 38 kişiye soracaklar. Onlar ne cevap verecekler, merak ediyorum" diye konuştu.

Milletvekili adayı değilim

Kendisinin veto edilmesine karşı Mehmet Haberal'a üyelik ve vekillik yolunun açılmasını ise "Kimse ile kendimi karşılaştırmam. O tercihi yapanlar ceva- bını da vermelidir" diyen Sağlar, "Ret oyu veren 38 kişi Türkiye halkı tarafından izlenecektir. Milletvekili mi olacaklar? Kimsenin koltuğuna oturacak değildim. Milletvekili adayı değildim. Belli bir mücadeleyi sürdürüp gelen birisiyim. Bu onların problemi. Bu kadar küçük düşünülüyorsa toplum karar verecek" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu ile görüşmedim

Karardan Kılıçdaroğlu'nun da üzüldüğünü düşündüğünü söyleyen Sağlar, PM sonrası Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini kaydetti. Sağlar, partiye geri dönüş yolunun kapanmasının ardından siya-seten nasıl hareket edeceğine ilişkin soru üzerine, başka bir siyasal partiden adaylık beklentisi ve girişimi olmayacağını belirterek şunları söyledi:

Davet ettiler

"Sosyal demokrat görüşe sahibim. Bu yolda mücadelemi sürdüreceğim. Eşitlik, özgürlük mücadeleme devam edeceğim. Askeri vesayete karşı mücadelemi sürdüreceğim. Atatürk'ün oluşturduğu cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkmaya devam edeceğim. Karar beni üzmüyor. Önce davet edip sonra 38 kişinin hayır demesi, 38 kişiyi ilgilendirir. Solda siyaset yapmaya, tek başıma, toplumun örgütlü, ezilen kesimlerinin duyarlılıklarına sahip çıkmaya devam edeceğim."

KOLTUKTA GÖZÜM YOK

■ Kulislerde, Sağlar isminin, seçim sonrası genel başkan adayı olma ihtimali nedeniyle veto yediği konuşuluyor. Sağlar, bu iddia ile ilgili olarak da "Kimsenin koltuğuna ortak değildim, değilim. Bana bugüne kadar bütün görevleri halk, toplum verdi. Halkın tercihi ile milletvekili olan birisiyim" dedi.

Sağlar, Kılıçdaroğlu'nun küskünlere yönelik geri dönüş çağrısına rağmen vetoların yaşanmasının partiyi nasıl etkileyeceğine ilişkin soruya ise "Olumsuz etkisinin olup olmayacağını sonuçları gösterecektir" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu renk vermedi

Fikri Sağlar ve Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın partiye dönüşünün PM'de reddedilmesinin perde arkası ile ilgili bilgiler kulislere yansıdı. Alınan bilgilere göre, PM'nin hemen öncesi Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplan-tısında af dosyaları gündeme geldi. Parti yöneticileri, Kılıçda-roğlu'na 'işaret vermemesi' durumunda PM'deki oylamalarda vetoların çıkabileceği uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu ise kimse için görüş bildirmeyeceğini, PM'nin kendi iradesi ile karar vermesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun 'olur' mesajını alamayan PM üyeleri. Sağlar ve Çapan ismini veto etti. Sağlar, Kılıçdaroğlu ile ilgili bu iddiayı, "MYK ve ne konuşulduğu ile hiç ilgilenmiyorum. Fikri Sağlar olarak mücadelesi bilinen bir insanım. O bunu dedi bu bunu dedi noktasında değilim" sekilinde değerlendirdi.

TEKiN'iN HABERİ VAR MIYDI?

PM'nin ardından tartışılan bir diğer konu Mehmet Haberal'ın üyeliği. Bu husus MYK'da gündeme gelmedi. Kılıçdaroğlu, Haberal'ın avukatı aracılığıyla kendisine yaptığı üyelik başvurusunu dar kadro ile paylaştı. Kılıçdaroğlu ile aynı uçakta Edremit programına katılan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise "Böyle bir şey yok. Olsa bana ulaşırdı" dedi. Bu açıklama Tekinin haberi olmadığı iddialarına neden oldu. Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil'in basın toplantısı da, Haberal'ın üyeliğine ilişkin gazetecilere yapılacak açıklamanın netleşmemesi nedeniyle gecikti. Tamaylıgil, Kılıçdaroğlu ile .görüşmesininardından medyaya "Haberal "üyemiz" ifadesini kullandı.

bugün



Bu haber 1,107 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs