En Sıcak Konular

Akdağ: Projelere devam edeceğiz

18 Mart 2011 19:41 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, merkezi hastane randevu sistemini iki ay içerisinde 50 il'e kadar yayacaklarını söyledi.

Seçime iki üç ay kala çeşitli partilerde 'bir proje patlaması' yaşandığını belirten Akdağ, "Ayağı yere basan projelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz… Hayali projelerle, gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceği pek de belli olmayan projelerle değil." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Yenidoğan Günleri programına katıldı. Akdağ, program sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine, anne ve bebek ölümlerini sıfıra düşürmenin herkesin hayali olduğunu belirten Akdağ, "Ama bunu sıfıra düşürmek bilimsel açıdan mümkün görülmüyor, en azından şimdilik. Ama olabildiğince aşağı çekmek lazım." diye konuştu.

Bu konuda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Akdağ, "Burada, bir ailenin yapabileceği en önemli iş, hamileliğin başından itibaren, hatta hamileliğin planlanması ile birlikte mutlaka aile hekimleri ile irtibat kurmak. Sürekli kontrollü, takipte bir hamilelik, gerekli tetkiklerin, değerlendirmelerin zamanında yapılması ve bu arada hepsinden önemlisi riskli bir durum ortaya çıktığında, bunun yerinde bir doğumla gerçekleştirilmesi işin en önemli tarafı." diye konuştu.

"MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİNİ İKİ AY İÇERİSİNDE 50 İL'E KADAR YAYACAĞIZ"

Merkezihastanerandevu sisteminin şu anda 25 ilde uygulandığını aktaran Akdağ, "Bunu öyle zannediyorum ki önümüzdeki iki ay içerisinde 50 ile kadar yayacağız. Bütün hedefimiz vatandaşlarımızın 182 numaralı telefonla doğrudan hastanelerden randevu almasını sağlamak." dedi.

Vatandaşın işini kolaylaştıracak bir proje ortaya koyduklarını söyleyen Akdağ, "Son zamanlarda seçimlere yaklaşınca, biliyorsunuz çeşitli partilerde ne hikmet ise seçime iki ay kala, üç ay kala böyle bir proje patlaması yaşandı. Ayağı yere basan, vatandaşın gerçekten hizmet aldığı, alabileceğini gösterebileceğimiz projelerle, çalışmalarlaAK Partiolarak yolumuza devam edeceğiz. Hayali projelerle, gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceği pek de belli olmayan projelerle değil." şeklinde konuştu.

SAĞLIKÇILARIN TWITTER'I HİZMETE GİRDİ

Elektronik iletişimin olumlu biçimde kullanılmasının herkesin işini kolaylaştırdığının altını çizen Akdağ, "Türkiye'desağlıksektöründe hizmet veren 500 binin üstünde değerli sağlık çalışanı ve onlara yardım eden personel var. Dolayısı ile onlarla doğrudan bir iletişim alanı oluşturdu Sağlık Bakanlığı. Buna sağlıkta buluşma noktası diyoruz. (www.sbn.gov.tr)" dedi.

Sağlıkta buluşma noktasının bir haftadır yayında olduğunu belirten Akdağ, "6 günde, bin 700 sağlık çalışanı üye oldu. Bu sayının süratle artacağını biliyoruz. Böylece sağlık çalışanları doğrudan hem sağlık bakanı olarak bana, hem de belli özel durumlar için Sağlık Bakanlığı'na mesajlarını iletebilecekler. Bütün çalışanlarımızın görüşlerini, önerilerini ve kendileri ile ilgili problemlerini doğrudan takip edeceğiz. Aslında bir anlamda sağlıkçıların twitterı diyebiliriz. Böyle bir zemin oluşturmuş olduk." şeklinde konuştu.

cihan

 



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs