En Sıcak Konular

'Askerlikle ilgili konular ulu orta konuşulmaz'

18 Mart 2011 16:24 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, CHP'nin bedelli askerlik projesinin ardından başlayan tartışmaları doğru bulmadıklarını söyledi.


Askerlik konusunun ulu orta konuşulmaması gerektiğini vurgulayan Şandır, "CHP, şimdi bir beklenti oluşturdu. Bu olmazsa CHP nasıl cevap verecektir?" diye sordu.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz, TBMM'de, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Akif Paksoy ile birlikte Mersin Akuyyu ve Sinop'a kurulması düşünülen nükleer santrallerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin su, güneş, rüzgar ve deniz akıntılarının enerji potansiyelinin çok yüksek olduğunu hatırlatan Şandır, bunların ancak üçte birinin değerlendirilebildiğini iddia etti. Mehmet Şandır, Başbakan'ın bu konuda bir daha düşünmesini ve alınan kararın tekrar gözden geçirmesini istedi. Bu konuda gerekirse referanduma gidilmesinin düşünülebileceğini ifade eden Şandır, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Mehmet Şandır, Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'in CHP'den milletvekili aday gösterileceği yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine, "Sayın Haberal çok değer verdiğimiz bir bilim adamıdır. 2 yıldır tutuklu bulunuyor. Bu zulme dönüştü. Haberal'a yapılanları kamuoyunun vicdanı kabul etmiyor. CHP üyeliği var. Adaylığı olacaksa hayırlı olsun. MHP olarak yargıya saygılıyız. O süreci etkileyecek her türlü açıklamadan uzak durmayı tercih ediyoruz." dedi.

"ENGİN ALAN BİR KAHRAMANDIR"

Balyoz tutuklusu ve MHP üyesi Engin Alan'ın aday gösterilip gösterilmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Şandır, "O konuyu bilmiyorum. Biz partimizin Meclis grubundayız. Parti yönetiminde değiliz. Bize göre Engin Alan bir kahramandır. Suçu yok. Tutuklu olabilir ama masumdur. Suçsuz birinin siyaset yapması en doğal hakkıdır. Dolayısıyla adaylık Engin Alan'ın hakkı vardır." cevabını verdi.

CHP'nin bedelli askerlik projenin ardından yaşanan tartışmaları değerlendiren Şandır, bu tür konuların konuşulmasını istemediklerini, susmayı tercih ettiklerini söyledi. Askerlik konusunun ulu orta tartışmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Şandır, iktidara ve CHP'ye uyarıda bulundu: "Bu konunun Seçim öncesi propaganda aracı yapılmaması gerekir. CHP'nin bu önerisi üzerine hükümet ne yapacağını açıklamalı. Bir ihtiyaç varsa ilgili kurumlarla görüşüp bir karara varmak hükümetin görevidir. Bu konuda bir mutabakatın tesis edilmesi gerekiyor. CHP bir beklenti oluşturdu. Şimdi bu beklenti karşılanmazsa nasıl cevap verecek?"

cha



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs