En Sıcak Konular

CHP 4 isme kapılarını kapattı

18 Mart 2011 15:30 tsi
CHP 4 isme kapılarını kapattı
CHP Parti Meclisi'nde çeşitli nedenlerle partiden ayrılan ve geri dönüş için başvuru yapanların yeniden üyeliği için oylama yapıldı.

41 geri dönüş başvurusundan 4'ü reddedildi. Yapılan gizli oylamada Fikri Sağlar ve Gürbüz Çapan için vize çıkmadı. Sağlar'ın üyeliği, 32'ye 38, Çapan'ın üyeliği ise 26'ya 35 oyla reddedildi.

SAĞLAR'IN ÜYELİĞİ NEDEN REDDEDİLDİ?

CHP'ye yeniden üyeliği kabul görmeyen isimlerden biri de Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar oldu. Sağlar'ın üyelik talebine gelen reddin arkasında Ergenekon soruşturmasının yürütülmesine verdiği destek ve adının AK Parti'den milletvekili adayı olarak geçmesinin etkili olduğu konuşuluyor. 

 Sağlar  tartışmalı bir 10 yılın ardından Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'ye yeniden üye olmak için başvuru yaptı. Ancak Sağlar'ın bu başvurusu reddedildi. Karar sonrası Sağlar'ın ilk açıklaması, 'Bu başvuruyu 6 önce yapmıştım. Şu an için durum nedir ne değildir pek bir bilgim yok. Durum iyice netleştikten sonra bir açıklama yapacağım" oldu.

Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar disiplin suçu işlediği gerekçesiyle 2001 yılında CHP'den ihraç edilmiş, Sağlar bu karara, "Asıl parti suçu işleyenler, bireysel çıkarları için ihraç talebinde bulunan kifayetsiz muhterislerdir" sözleriyle teki göstermişti.

ENSAR ÖĞÜT ŞOKTA'

Oylama sonucu en büyük şoku Çapan ve Sağlar’ın geri dönüşü için açık destek veren Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt yaşadı. Öğüt toplantı çıkışı şaşkınlığını, “Oylama öncesi herkes tamam diyordu. Ben anlamadım. Nasıl olur?” sözleriyle gösterdi.

KILIÇDAROĞLU OYLAMAYA KATILDI MI?

Balıkesir programı için PM toplantısından erken ayrılan Kılıçdaroğlu'nun geri dönüşler için yapılan gizli oylamaya katılmadığı biliniyor.

29 İLDE ÖN SEÇİM YAPILACAK?

CHP Parti Meclisi'nden 29 ilde önseçim yapma kararı çıktı. Bu iller şunlar:

Afyon, Amasya, Artvin, Aydın, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Kütahya, Manisa, Muğla, Niğde, Nevşehir, Sivas, Trabzon, Tekirdağ, Uşak, Aksaray, Düzce, Karaman, Karabük, Kırklareli, Yozgat, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Kırşehir.

8 ŞEHİRDE MERKEZ KONTENJANI

Ön seçim yapılacak illerin bir kısmında genel merkez kendine kontenjan ayırdı. Bu iller ve kontenjan sıraları şöyle:  Aydın 2, Denizli 2, Manisa 2, Muğla 3, Sivas 2, Tekirdağ 1, Trabzon 1, Gaziantep 2 ve 4

ERGENEKON SANIĞI HABERAL'A KAPILAR AÇIK

Başkent Üniversitesi eski rektörü ve Ergenekon tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın CHP'ye üyelik talebi ise kabul edildi. Haberal'ın 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde CHP'den aday olması bekleniyor.



Bu haber 1,450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs