En Sıcak Konular

Muş'ta Nevruz kutlamaları için güvenlik tedbirleri artırıldı

18 Mart 2011 13:09 tsi
Muş Valisi Ali Çınar, Nevruz Bayramı kutlamaları için güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede olduğunu söyledi.

Vali Ali Çınar, açıklamasında, Muş'ta hem vatandaşların hem kurumların Nevruz Bayramı'nı kutlayacağını belirtti. Çınar, kutlamalar sırasında herhangi bir huzursuzluk çıkmaması için gerekli bütün tedbirleri aldıklarını söyledi.

Mart ayı itibari ile kutlanan Nevruz Bayramı'nın özellikle bölgede ve Muş'ta daha da yaygın olarak kutlandığına dikkat çeken Çınar, "Cumartesi günü 10.00 ile 15.00 arasında kutlama yapılacak. Nevruz bayramının huzur içerisinde kutlanması için gerekli tedbirleri aldık ve kutlamak isteyenlere de bu konuda izin verdik. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde nevruz bayramını kutlamaları için biz de gerekli idari ve güvenlik tedbirlerini aldık. Bu çerçevede, nevruz bayramının en huzurlu şekilde kutlanmasını umuyoruz." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da Nevruz Bayramı kutlama programı tertip edildiğini vurgulayan Vali Çınar, bakanlık tarafından organize edilen programın daha çok eğitsel ve kültürel etkinliklerden oluştuğunu kaydetti. Çınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Nevruz tabiatın uyanışı, uzun bir kış mevsiminden sonra yavaş yavaş ağaçların yapraklarının açması ve çayırların ve çimenlerin yeşermesidir. Bu çerçevede vatandaşlarımız da uzun bir kış mevsiminden sonra güneşin yüzünü göstermesi ile hayata umutla bakan bir anlayış ile nevruzu bahar bayramı olarak görmelidirler."

Muş'ta olumsuz bir olay beklemediklerini ifade eden Çınar, "Bizim vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlıdır. Nevruz'un bölgede ve Muş'ta birlik ve beraberlik içerisinde geçeceğini düşünüyorum. Bayramı bayram gibi yaşamak lazım. Bayrama şiddet ve huzursuzluk yakışmaz. Biz bayramı alanda kutlayacak olan tüm vatandaşlarımızın güvenlik tedbirini alacağız." diye konuştu.

'NEVRUZ BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE KUTLANMALIDIR'

Milletleri oluşturan en önemli temel unsurlardan birinin de kültür olduğuna dikkat çeken Vali Ali Çınar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tarih boyunca, dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok devlet kurmuş olan milletimiz, bugünlere eşsiz kültür hazinesi sayesinde gelmiştir. Bu kültür hazinelerimizden biri de yüzyıllardır canlı tutularak kutlanan, baharın başlangıcı ve doğanın uyanışını simgeleyen bir etkinlik olan Nevruz'dur. Nevruz, yeni bir gün, yeni bir yılın başlangıcı, yeni bir kurtuluş, yeni bir uyanış, yeni bir diriliş ve yeni bir doğuştur. Sevinçlerin en üst düzeye çıkarak dostluk, birlik ve beraberliğin güçlendiği özel günlerimizden olan Nevruz; bizi biz yapan tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla toplumsal huzur ve kardeşliğin pekişmesinin vesilesidir. Güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, birlik-beraberlik ve toplumsal huzurumuzu artırmasına vesile olması dileğiyle, tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı'nı kutlarken, ilimiz ve ülkemiz için karşılıklı sevgi, saygı, beraberlik ve daha güzel yarınların müjdecisi olmasını temenni ediyorum."

cihan



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs