En Sıcak Konular

Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümü

18 Mart 2011 12:02 tsi
Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümü
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıldönümü başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla çeşitli bakanlıklar kutlama mesajları yayınladı. İçişleri Bakanı Osman Güneş tarafından yayınlanan mesajda, ''Çanakkale Savaşları'nın 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, Türk’ün gücünü dünyaya bir daha duyuran, tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdıran ve milli mücadelenin de temellerini oluşturan büyük bir destan olduğuna dikkat çekti. Güneş, "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümü vesilesiyle, bize böyle bir zaferin gururunu yaşatan başta devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, mukaddes vatanımızın korunması ve milletleri millet yapan değerler için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize milletçe şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da mesajında, bu savaşta tüm dünyanın, Anadolu insanının cesaret ve iradesine şahitlik ettiğini vurguladı. Bağış mesajında şu görüşlere yer verdi:
  
 "Bugün de bizim en büyük gücümüz bu milletin cesaret ve iradesidir. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biridir. Bu mirastan feyz alarak dokuz yıldır milletimiz için çalışıyoruz. Yine bu kararlılıkla, Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşında AB standartlarında daha güçlü, daha demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çanakkale Deniz Zaferimizin 96. Yıldönümü olan bu gün vesilesiyle cesaret ve iradeleriyle bugünümüze de ışık tutan bütün şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum."
   
Yayınlanan diğer mesajlar şöyle:
   
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: Çanakkale Zaferi’nin 96’ıncı yıldönümünü gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında yapılan Çanakkale Savaşları’nda Türk ordusu ve Türk milleti dünya tarihinin akışını değiştirmiş, topraklarımızı kahramanca savunmuş ve işgalci güçleri ağır bir bozguna uğratmıştır. Türk milletinin kalbinin hürriyet aşkı ile attığını ortaya koyan Çanakkale Zaferi; emperyalizme başkaldırıştır, yokluğa rağmen dünyanın güçlü ülkelerinin nasıl önümüzde eğildiğinin fotoğrafıdır."

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz: "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Türk tarihine altın harflerle yazılmış bir gurur kaynağımızdır. Dünyanın en büyük donanmasına korkusuzca karşı koyan Nusret mayın gemisi, Hamidiye zırhlısı ve başta 250 kilogramlık top mermisini tek başına kucaklayarak topa yerleştiren Mehmet Çavuş olmak üzere şanlı Türk askeri, düşman donanmasının tüm çabalarına karşı koymuş, ''Çanakkale Geçilmez'' diyerek dünya tarihini değiştirmiştir."

TÜRK-İş Başkanı Mustafa Kumlu: "Çanakkale Zaferi, büyük zorluklar ve yoksunluklar içinde bulunulsa bile inanıldığı zaman nelerin başarılabileceğini tüm dünyaya gösteren eşsiz bir destandır. Bu başarı aynı zamanda, ulus olma bilinci ve bağımsızlık savaşının temellerinin atılması nedeniyle yeniden doğuşun başlangıcı olmuştur. Çanakkale Savaşları sıradan bir mücadele değil, büyük Türk Milletinin gösterdiği yüksek fedakarlığın ve kahramanlığın abidesidir. Atatürk'ün askeri dehası, Türk askerinin vatan sevgisi ve bağımsızlık inancı zaferin temelini oluşturmaktadır.”



Bu haber 1,797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,346 µs