En Sıcak Konular

Melih Gökçek'e büyük darbe

18 Mart 2011 11:57 tsi
Tahkim Kurulları’nın kararlarının kesinliğini sağlayan Anayasa değişikliği TBMM’de kabul edildi...

Başbakan Erdoğan seçimini TFF Başkanı Mahmut Özgener’den yana kullandı. Dün bütün siyasi partilerden destek alarak gerçekleşen Anayasa değişikliği ile Ankaraspor’u kasıtlı olarak Süper Lig’den düşürdüğü iddiasıyla Federasyon’a savaş açan, Anayasa Mahkemesi’nin, Tahkim Kurulu’nun onayına karşın “Herkes hakkını yasal mercilerde arayabilir” kararıyla da elini bir hayli güçlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in tazminat hayâli de suya düştü.

Tahkim kararlarına yargı yolunu kapatan Anayasa değişikliği TBMM’de dün kabul edildi. 2. tur oylamada teklifin ilk maddesinin 383, 2. maddesinin 382, tümünün de 377 oyla kabul edilmesiyle Anayasa’nın sporun geliştirilmesini düzenleyen 59. Maddesi’ne “Spor Federasyonları’nın spor faaliyetlerinin yönetimine ve disiplinine ilişkin kararlara karşı ancak zorunlu tahkim yoluna başvurulabilir. Tahkim Kurulu’nun kararları kesin olup bu kararlara karşı hiçbir yargı merciine başvurulamaz” maddesi eklendi.

GEREKÇE SAĞLAM

TFF, Melih Gökçek ile oğlu Ahmet Gökçek’in A.Gücü ve Ankaraspor’un yönetimlerine hakim oldukları, bunun da yönetmeliğe aykırı olduğundan hareketle Ankaraspor’un ligden düşüren süreci başlatmış, Gökçek ailesi de bütün hukuk yollarını devreye sokmuştu. Anayasa Mahkemesi’nin, Tahkim Kurulları’nın varlığına karşın herkesin hakkını diğer hukuk yollarına da başvurarak arayabileceği kararıyla zorda kalan Federasyon konuyu “Ülke olarak çok zor durumda kalırız” gerekçesiyle Başbakan’a götürmüş, ondan aldığı destekle Tahkim Kurulu kararlarının kesinliğini sağlayacak Anayasa değişikliği gündeme gelmişti.



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs