En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Libya açıklaması

18 Mart 2011 11:31 tsi
Erdoğan'dan Libya açıklaması

BM'nin Libya kararıyla ilgili Başbakan Erdoğan bir açıklama yaptı...

11.43: DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU: "SİVİL KATLİAMLARIN, KAYIPLARIN BİR AN ÖNCE SONA ERMESİ YÖNÜNDE ATILACAK HER ADIMI OLUMLU TELAKKİ EDERİZ"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM'nin son kararının gerek Libya gerek bölge için hayırlı olmasını dileyerek, "Sivil katliamların, kayıpların bir an önce sona ermesi yönünde atılacak her adımı olumlu telakki ederiz" dedi.

Davutoğlu, yurt dışında görevli oldukları sırada şehit edilen Bakanlık mensupları ile diğer kamu görevlileri ve aile fertlerini anmak üzere, Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Dışişleri Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı.

Törenin ardından basın mensuplarının soruları üzerine BM'nin Libya kararını değerlendiren Davutoğlu, "Sivil katliamların, kayıpların bir an önce sona ermesi yönünde atılacak her adımı olumlu telakki ederiz" dedi.

Bakan Davutoğlu, BM kararı sonrasında saldırıların durmasını ve acıların derinleşmesine ilişkin sonuçlarla karşı karşıya kalınmamasını umduğunu söyleyerek, bu kararın Libya'ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi, herkesi sorumlu davranmaya ve gerekli adımları atmaya davet etti.

11.41: CUMHURBAŞKANI GÜL: ''(BM GÜVENLİK KONSEYİ'NİN LİBYA KARARI) ŞİMDİULUSLARARASI MEŞRUİYET SÖZ KONUSU. BU ÇERÇEVEDE HAREKET EDİLMESİNİN DOĞRU OLDUĞU KANAATİNDEYİZ''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya ile ilgili kararını değerlendirirken ''Şimdi uluslararası meşruiyet söz konusu. Bu çerçevede hareket edilmesinin doğru olduğu kanaatindeyiz'' dedi.

Gül, Kırıkkale Valiliğini ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

BM Güvenlik Konseyi'nin Libya ile ilgili kararına ilişkin değerlendirmesi sorulan Gül, daha önce de uluslararası meşruiyet çerçevesinde hareket edilmesi gerekliliğinin altını çizdiğini anımsattı.

BM Güvenlik Konseyi'nin Libya ile ilgili karar aldığını belirten Gül, ''Şimdi uluslararası meşruiyet söz konusu. Bu çerçevede hareket edilmesinin doğru olduğu kanaatindeyiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Libya'da kan dökülmemesini temenni ettiklerini de dile getirdi.

11.40: BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN LİBYA AÇIKLAMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Libya'da devam eden çatışmaların derhal durmasını, masum insanlara karşı orantısız güç kullanımına derhal son verilmesini istiyoruz. Libya'da tarafların, ellerini vicdanına koyup tekrar ve tekrar düşünmesini istiyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 18 Mart Stadı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Mehmetçik'in, Çanakkale'de kahramanca vatanını savunurken, onun hemen öncesinde Libya'da Libya halkıyla omuz omuza mücadele verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Gazi Mustafa Kemal, Tobruk'ta, Gazze'de Trablus'ta Libyalı kardeşlerimizin istiklali için savaşıyordu. Bugün de Libya'nın derdi bizim derdimizdir. Kardeşlerimizin sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Allah aşkına daha ne kadar kan akacak, daha ne kadar insan ölecek, daha ne kadar masum hayatını kaybedecek? Biz daha ne kadar Ortadoğu'da, Afrika'da kardeşin kardeşi katlettiğine dair acı haber alacağız? Bizim buna sessiz kalmamız mümkün değil. Bizim bu katliamlara tepkisiz kalmamız mümkün değil. Kardeşin kardeşi katletmesi karşısında, elimiz kolumuz bağlı oturmamız mümkün değil. Libya'da devam eden çatışmaların derhal durmasını, masum insanlara karşı orantısız güç kullanımına derhal son verilmesini istiyoruz. Libya'da tarafların ellerini vicdanlarına koyup tekrar ve tekrar düşünmesini istiyoruz. Türkiye her zaman hakkın yanında olmuştur, hakkın yanında olmaya devam edecektir. Türkiye hukukun, demokrasinin insan haklarının tarafıdır ve öyle kalmaya da devam edecektir.''

aa



Bu haber 1,468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,762 µs