En Sıcak Konular

Seçmen listeleri askıda

18 Mart 2011 08:51 tsi
Seçmen listeleri askıda Seçmen listeleri, bugünden itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarılıyor. Yurtdışı Seçmen Kütüğü de ''www.ysk.gov.tr'' adresinde ilan edilecek.

12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde esas alınacak kütüklerde ismi olmayan vatandaşlar, 31 Mart'a kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak isimlerini yazdırabilecek. Adres değişikliği yapanlar ve okudukları yerlerde oy kullanmak isteyen öğrenciler bu süre zarfında nüfus müdürlüklerine giderek adres kayıt sistemine kayıt yaptırabilecek. Yurtdışı Seçmen Kütüğü'ne yazılmak için seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurtdışı olmasına rağmen, Yurtdışı Seçmen Kütüğü'nde ismi bulunmayan, yurtiçinde seçmen kütüğünde kayıtlı olup da yerleşim yerini yurtdışına taşıyan Türk vatandaşlarının da, adres kayıt sistemine dahil olabilmeleri için en yakın dış temsilciliğe başvurmaları gerekiyor.

Seçmen niteliğine sahip olmakla birlikte MERNİS Adres Kayıt Sistemi'nde (AKS) yerleşim yeri adresi bulunmayanlar listelere yazılamayacak. Bu durumda olanlar, 5490 sayılı kanunun 50. maddesi hükmü gereği askı süresi içinde adres beyan formu doldurarak sandık seçmen listesine yazılabilecek.

Özürlü seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için sandık ataması yapılırken göz önünde bulundurulmak üzere, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'ndan özürlülerin listesi Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'nce muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlandığı 14 Mart'tan önce istenecek. Alınan bilgiler topluca seçmen kütüğüne işlenecek ve muhtarlık bölgesi askı listelerinde (Ö) harfi ile gösterilecek. Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kâğıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 24 Nisan'da başlanacak.
 
zaman



Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,743 µs