En Sıcak Konular

Dakika dakika Tatlıses suikasti

18 Mart 2011 08:16 tsi
Dakika dakika Tatlıses suikasti İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırıda kullanılan araçtaki yer belirleme sistemi kayıtları, 'dağ pususu'nun detaylarına saniye saniye ortaya koydu.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yapılan silahlı saldırının detayları iyice netleşti. Saldırıda kullanılan ve zanlıların yakalanmasında etkili olan kiralık otomobildeki uydu takip sisteminin saldırı öncesi ve sonrasını saniye saniye kayıt altına aldığı ortaya çıktı.

Uydu kayıtlarına göre saldırganlar saat 22.52'de Pendik'ten hareket etmiş. 120 km hızla E-5 otoyolundan Boğaziçi Köprüsü'nü geçip Zincirlikuyu kavşağından Maslak'a gitmişler. Hacıosman Bayırı kavşağından dönüş yaptıktan sonra Atatürk Oto Sanayi Sitesi kavşağına yani Nurol Plaza bitişiğine geldiklerinde ise saatler 23.49'u gösteriyor. Saldırganlar bir süre bu kavşakta oyalanıp 40 km hızla 5-6 tur atıp İbrahim Tatlıses'in binadan çıkmasını beklemişler. Kontak kapatmadan bekleyen saldırganlar ünlü türkücünün otomobiline binip hareket ettiği anda gaza bastıkları görülüyor.

KGS OLMADIĞI İÇİN KAÇAK GEÇMİŞLER

Uydu kayıt sistemine göre saatlerin 00.14'ü gösterdiği anda 19 km hızla gelen saldırganlar Tatlıses'in otomobilini yaylım ateşine tuttuktan sonra gaza basıyorlar. Harp Akademiler Komutanlığı önünden geçip TEM otoyoluna giren ve TT Arena Stadyumu önündeki üst geçit kavşağından geçip saatte 174 km hızla Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne giriş yapıyorlar ve otomobilde OGS olmadığı için kaçak geçiş yapıyorlar. Köprünün üzerindeki hızları ise 155 km.

YAKACIKTA 5 DAKİKA MOLA VERDİLER

Saldırganlar TEM otoyolundan yeniden E-5'e bağlanıp saat 00.33'de Yakacık'ta gittikleri bir adreste yaklaşık 5 dakika beklemişler. Yeniden hareket eden otomobil daha sonra saat 01.07'de Ömerli Barajı'na kadar gitmiş ve yaklaşık 10 dakikalık oyalanmanın ardından yeniden Kurtköy'e geri dönmüş. Olaydan bir gün sonra aracın rentecar firmasına teslim edildiği kayıtlar arasında yer almış.

Saldırı öncesi son fotoğraf

İbrahim Tatlıses'in, kurşunlara hedef olmadan önce hayranlarıyla çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı. Sanatçının son görüntülerinden biri olan karede, Tatlıses iki hayranının arasında yer alıyor. Hayranlarının heyecandan dolayı bulanık çektikleri fotoğrafı Zaman gazetesi sayfalarına taşıdı.

yenişafak



Bu haber 1,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs