En Sıcak Konular

'Hilmi Özkök bildiklerini anlatsın'

17 Mart 2011 17:22 tsi
Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Nisan 2010 tarihinde avukatı aracılığıyla gönderdiği ve bir süre kamuoyunun gündeminde kalan dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile ilgili iddiaları tekrarladı. Doğan, Özkök'ün bildikleri

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasına tutuklu sanık eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan savunmasıyla devam ediliyor. Doğan dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Mayıs 2003'ün son haftasında kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile Harp Akademileri'nde oynanan bir harp oyununa katıldığını söyleyen Doğan, tatbikat sonrasında bir konuşma yaptıktan sonra Genelkurmay Başkanı'nın kendisi ile yalnız konuşmak istediğini ve bu konuşmada imalı bir soru sorduğunu söyledi. Sanık Doğan, savunmasının önceki bölümlerinde ise dönemin Özkök'ün kendisine 1. Ordu içinde bazı emekli orgenerallerin ve bazı sivillerin de bulunduğu bir grup tarafından bazı hazırlıkları yapıldığı yolunda bilgiler geldiği ve bunun doğru olup olmadığı şeklinde bir soru sorduğunu iddia etmişti. Çetin Doğan, bu soruya, daima meşru sınırlar içerisinde bulunduğu ve bulunmaya devam edeceğini söylediğini aktarmıştı.

Hilmi Özkök ile yakın arkadaş olduklarını belirten Doğan şöyle devam etti: "Özkök ile topçu okulunda birlikteydik. İhtilalden sonra teğmenken birlikte Amerika'ya gittik. Uzun süre arkadaşlığımız olmuştur. Şüphe üzerine bana imalı bir soru sormasıyla arkadaşlığımız son bulmuştur. Ama resmi ilişkimiz kurallarına göre devam etmiştir. Görevinin sona ermesine kadar komutanım olarak ilişkimiz devam etti." dedi. Öte yandan Doğan, bu iddialarını 2010 yılında avukatları aracılığıyla basın ile paylaşmış ve Özkök de Doğan'ın bu açıklamaları için "Doğan karnından konuşuyor." cevabını vermişti.

Bugünkü duruşmada sanık Doğan, ayrıca davaya konu olan seminerde yaptığı konuşmanın da montajlandığını iddia etti. Yaptığı konuşmada irtica ile ilgili olarak söylediği sözlerin cımbızlandığını savunan Doğan, "Yamalı bohça haline getirilmiş ve saçma bir montajla birbiriyle çelişen bilgiler halinde savcılara sunulmuştur." dedi. Doğan, çeliştiğini ileri sürdüğü bilgiye örnek olarak ise Haydar Baş'ın Milli Mütabakat Hükümetinde görev yapacağı iddiaların varken sözde Balyoz planı gerçekleşmesi durumunda ilk tutuklanacaklar listesinde olmasını gösterdi.

Çetin Doğan, savunmasını Cuma günü bitireceğini belirterek, "Müdahiller bana soru yöneltecekse benim değinmediğim hususlarda olsun. Bana bu yaşta tekrar tekrar aynı konuyu açıklatmasınlar." dedi.

Başkan Ömer Diken CMK'dan doğan susma hakkını kullanabileceğini hatırlattığı sanığa, "Susmak her zaman ikrardan gelmez." dedi.

Bu arada, CMK 104/1 çerçevesinde her celse sonunda tahliye talebinde bulunabileceklerini belirten avukatlar, tahliyeye yönelik taleplerinin alınmasını istedi. Başkan Diken ise tutuklu sanık sayısının çok olduğunun altını çizerek yargının amacının dosyanın sonuçlanması olduğunu, her celse talep almaları halinde savunmaları bitiremeyeceklerini söyledi. Avukatlar ise buna cevaben "Bu kadar insanı tutuklarken bu durumun dikkate alınması gerekirdi." şeklinde karşılık verdi.

Cihan



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs