En Sıcak Konular

Atatürk Havalimanı'nda radyasyon alarmı verilmedi

17 Mart 2011 12:22 tsi
Atatürk Havalimanı'nda Japonya'dan gelen yolculara radyasyon kontrolü için henüz Sağlık Bakanlığı'ndan talimat gelmediği öğrenildi.

Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Aykut Yener Kavak, kendilerine Japonya'dan gelen uçaklardaki yolculara radyasyon ölçümü yapılmasına yönelik bakanlıktan bir talimat gelmediğini ve şu an için durumu yakından takip ettiklerini ifade etti. Talimat geldiği takdirde çalışmaları Türkiye Atom Enerjisi Kurumu görevlileriyle birlikte yürüteceklerine işaret eden Kavak, "Zaten radyasyonlu bölgelerde bulunanlar kontroller yapılarak tahliye ediliyor. Ayrıca Türk Hava Yolları'nın da oradan dönecekleri, uçağa almadan kontrole tabi tuttuğu bilgisini aldık. Eğer gerek görülür, talimat gelirse biz de Türkiye'ye dönenlerin, uçaktan inerken cihazla radyasyon ölçümünü yapacağız. Fakat şu an için gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Herhangi bir olumsuzluk yok." dedi.

Kavak, radyasyon ölçüm cihazlarının ellerinde mevcut olduğunu anlatarak, Japonya'dan radyasyon yayan bir eşya gelmediği sürece herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti. Radyasyonun kişiden kişiye bulaşmadığını hatırlatan Baştabip, bir vaka tespit edildiğinde ilgili yolcunun gerekli koşullar sağlanarak, hastaneye sevkinin sağlanacağını vurguladı.

Bu arada, THY'nin de radyasyon tehdidi altında bulunan Tokyo Narita Havalimanı'na düzenlediği seferlerini, risk daha da artarsa güneyde bulunan Osaka Havalimanı'na yönlendirebileceği kaydedildi.

cihan



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,484 µs