En Sıcak Konular

HAS Parti'den Saadet'e cevap

17 Mart 2011 09:29 tsi
HAS Parti'den Saadet'e cevap

Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'a cevabını Antalya'da verdi.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın, ''Gelirlerse kapımız herkese açık'' sözleriyle ilgili, ''Allah yollarını açık etsin'' dedi.

Isparta ve Burdur programlarını tamamlayarak Antalya'ya gelen Kurtulmuş, Döşemealtı ilçesinde partililerin oluşturduğu konvoyla karşılandı.

Parti otobüsünden halkı selamlayan Kurtulmuş, burada HAS Parti İlçe Teşkilatı'nın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Antalya'ya gelen ve İl Başkanlığı açılış törenine katılan Kurtulmuş, burada mehteran takımı tarafından karşılandı.

Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, partinin kuruluşundan bu yana gösterdikleri özveri, disiplin ve birliktelikle hızla teşkilatlanmaları ve seçim sürecine hazır hale gelmelerine sağladıkları katkılar için partililere teşekkür etti.

Türkiye'de gezileri kapsamında 1 Kasım 2010 tarihinden bu yana ziyaret ettikleri 23'üncü ilin Antalya olduğunu, bu gezilerde birçok kesimle toplantı ve esnaf ziyaretleri yaptıklarını anlatan Kurtulmuş, ''HAS Parti, Türkiye'nin her yerinde tutmuştur, yerleşmiştir. Millet tarafından benimsenmiştir'' dedi.

Diğer partilerin aksine üslup ve yöntem farkıyla hakaret, ötekileştirme, kamplaştırma siyaseti izlemediklerini, toparlayıcı, yol gösterici, bütünleştirici olduklarını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''HAS Parti iktidarındaki yeni Türkiye'de, eski Türkiye'nin kamplaşması olmayacaktır. Dindarlar-laikler, liberaller-solcular gibi ayrımlar olmayacaktır. Eşit ve özgür yurttaşlar ülkesini inşa edeceğiz. Hayallerimizdeki Türkiye, Cumhurbaşkanı ile Antalya'nın Kepez'inde yaşayan yoksulun, işsizin, parkta geceleyen vatandaşın eşit olduğu bir Türkiye'dir. Yeni anayasa ile de siyasi ve hukuki reformları yapacağız. 12 Eylül'ün baskıcı rejimlerini ortadan kaldırıp, çöp tenekesine atacağız. Halkı daha fazla yoksullaştıran, uçurumu derinleştiren, küçük balıkların büyük balıklar tarafından yutulduğu bu ekonomik programı kaldıracağız. Türkiye'de eski siyaset dönemi 12 Haziran 2011'de kapanıyor. Yeni siyasetin yolu açılıyor.''

''ALLAH YOLLARINI AÇIK ETSİN''

Kurtulmuş, parti il binasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın ''Gelirlerse kapımız herkese açık'' sözlerinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, ''Allah yollarını açık etsin'' dedi.

Seçim süreciyle ilgili ittifak önerileri gelip gelmediği, parti teşkilatlarından bu yönde talep olup olmadığına yönelik soru üzerine Kurtulmuş, ''Halkın sesi, bizi bundan sonraki iktidarın merkezi olarak görüyor. 'Adam gibi hazırlanın, bu ülkeyi siz yöneteceksiniz' diyor. Biz de yarın iktidar olacakmışız gibi hazırlıklarımızı tamamladık'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, aile sigortası getirme ve mazotun fiyatını düşürme gibi vaatleriyle ilgili sorular üzerine de Kurtulmuş, 23 Ocak 2010'da Türkiye'nin ekonomik programına yönelik kapsamlı bir çalışmayı ortaya koyarak kamuoyuna açıkladıklarını hatırlattı.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz, vatandaşlık maaşı ve mazot indirimine yönelik planlamalarımızı 13-14 ay önce ortaya koyduk. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, aile sigortası olarak ortaya koyması, 13-14 ay önce söylediğimiz sözlerin tekrarı mahiyetindedir. Biz bunun kaynağını kuruş kuruş söyledik. Teklif edilenler doğru, kaynağının belirtilmemiş olmaması ise siyaseten doğru değildir.''

aa

 



Bu haber 1,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs