En Sıcak Konular

TBMM Başkanı'ndan 'bedelli' açıklaması

16 Mart 2011 21:29 tsi
TBMM Başkanı'ndan 'bedelli' açıklaması TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP'nin bedelli askerlikle ilgili teklifi TBMM Başkanlığı'na sunmasıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Şahin, bu konunun daha önce TBMM'ye getirilmesinin daha şık olacağını belirterek, ''CHP'nin bu konuda gerçekten böylesine ciddi bir düşüncesi var idiyse bunu daha önce getirmesi daha şık olurdu diye düşünüyorum." dedi. Şahin, ayrıca askerlik ve asker ocağının ciddi bir iş olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin,AtatürkKültür Merkezi'nde düzenlenen ''Başkentte Kastamonu Günleri'' standını gezdi. Kendisine bir takım hediyeler verilen Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. TBMM Başkanı, bir basın mensubunun Meclis'in kapanmasına az bir süre kala CHP'nin bedelli askerlik düzenlemelerine ilişkin getirdiği kanun teklifini sunmasıyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi: ''Böylesine önemli bir konunun, TBMM 4 yıla yakın bir süredir açıktı. Yasama ve denetim faaliyetlerini yaptı. CHP'nin bu konuda gerçekten böylesine ciddi bir düşüncesi var idiyse bunu daha önce getirmesi daha şık olurdu diye düşünüyorum. Tabi bu kendi takdirleridir, ben ona karışamam."

Askerlik ve asker ocağının çocuk oyuncağı olmadığını ve ciddi bir iş olduğunu kaydeden Şahin, "O bakımdan bu konuların çok iyi düşünülmesi, özellikleTSKveGenelkurmayBaşkanlığı ile de ihtiyaç durumu değerlendirilerek ve Milli Savunma Bakanlığı ile de görüşülerek bunun hazırlanmasında büyük yarar görüyorum. Nitekim hükümet bu konuda çalışmalar yapmıştı. Ama TSK'nın ihtiyaçları, özellikleterörle mücadeleiçerisinde de bulunulduğu için sanıyorum buna elvermedi. Zaten bu yapılacak durumda olsaydı hükümet bunu yapardı şimdiye kadar. CHP'nin böyle bir teklifi tek başına Meclisten geçirmesi mümkün değil, sayısı yetmiyor. Hükümette biz destek vermeyeceğiz dediğine göre bunun niçin verildiği hususunun değerlendirilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.'' ifadelerini kullandı.

YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIN OY KULLANAMAMASINDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Yurt dışındaki vatandaşların oy kullanamamalarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine de Şahin, 12 Haziran'daki seçimlerde yurt dışındaki vatandaşların oy kullanamamasından dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. Şahin, ''Bu bir eksikliktir. Sadece eskiden olduğu gibi yine sınır kapılarında, gümrüklerde oy kullanılabilecek. YSK kararını verdi, itirazı da reddetti. Artık şu saatten sonra bu konuda bir şey yapılması mümkün değil, ama hiç olmazsa bundan sonraki seçime dört başı mamur hazırlıklarımızı yapalım ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkelerde oy kullanmalarını temin edelim." dedi.

cihan



Bu haber 987 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs