En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan profesyonel ordu atılımı

16 Mart 2011 20:29 tsi
Kurtulmuş'tan profesyonel ordu atılımı 

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da askerlik konusunda isteğini açıkladı.

Numan Kurtulmuş, seçimden 3 gün önce bedelli askerlik teklifi getirmek yerine, askerlik süresi kısaltırken sürekli savunma gücünün bulunması için de profesyonel orduya geçişi sağlayacak anayasa değişikliği yapılması gerektiğini söyledi.

Bir takım ziyaret ve il binasının açılışı için Antalya'ya gelen Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin bedelli askerlik için anayasa teklifi vermesini eleştirdi. "Siyaset ciddi bir iştir. Herkes söylediği sözün nasıl gerçekleştireceğini ortaya koymak durumundadır." diyen Kurtulmuş, bedelli askerlik tartışmalarının uzun yıllardır devam ettiğini ifade etti. Seçimden önce bedelli askerliğin gündeme getirilmesinin popülist bir yaklaşım olduğunu belirten Kurtulmuş, "Burada önemli olan seçime 3 gün kala bir takım popülist sözler değil, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem savunma hem de savunma kabiliyetini artıracak, ayrıca Türk vatandaşı çocuklarımızın lüzumsuz uzun süreli olarak askerlik yapmasının önlenmesidir." diye konuştu.

Kurtulmuş,Anayasa değişikliğisırasında askerlikle ilgili olarak teklif sunduklarını kaydetti. Artık dünyada orduların caydırıcılığının yüksek teknolojilere sahip olmaları ve bunları kullanabilecek yetişmiş eleman sahip olmasıyla olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Biz Anayasa değişikliğinin nasıl olması gerektiğini yani profesyonel orduya geçişi sağlayacak Anayasa değişikliğini teklif ettik. Savunma ve savaşma teknolojisinin yüksek olan bir ordu esastır. Bundan dolayı Türk çocuklarının bütün gençlerimizin silah altına alınması doğrudur. Ancak önemli olan profesyonel askerliği kurduktan sonra askerlik süresinin kısalmasıdır." şeklinde konuştu.

Askerliği bedelli ya da bedelsiz olarak ikiye bölmenin doğru olmadığını belirten Kurtulmuş, askerlik süresinin mümkün olduğu kadar kısaltılarak 4-5 aylık süre haline getirilmesi gerektiğini ifade etti. Sadece üniversite mezunlarının değil herkes için askerlik süresinin kısalması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, bu düzenleme yapılırken sürekli bir savunma gücünün bulunması için profesyonel orduya geçişi sağlayacak Anayasa değişikliğinin yapılması gerektiğini kaydetti. Profesyonel askerliğe geçilmediği müddetçe bedelli askerlik meselesinin gündemden kalkmayacağını söyleyen Kurtulmuş, çocukluğundan beri bu konularında hep konuşulduğunu belirtti.

"KILIÇDAROĞLU, BİZİM PROJEMİZİ YENİDEN ORTAYA ÇIKARDI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi durumunda 'aile sigortası' yapacaklarını söylediğinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, 23 Ocak 2010 tarihinde Türkiye'de yeni birekonomiprogramı ne olur? diye bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Vatandaşlık maaşı olarak nitelendirdikleri programla Türkiye'de açlık sınırının altında yaşayanlara maaş bağlanmasının amaçlandığını kaydeden Kurtulmuş, "Biz bunları o zaman ortaya koyduk. Vatandaşlık maaşı adı altında. Kılıçdaroğlu'nun bunu aile sigortası olarak söylemiş olması bizim o zaman söylediğimizin sözlerin bir tekrarı mahiyetinde. Bundan dolayı da gocunmayız. Doğru olanı söyleriz. Ancak buradaki fark, biz bu kaynağın ne olduğunu kuruş kuruş hesapladık.CHPaile sigortasının kaynağının ne olduğunu göstermesi lazım. Bu teklifler yanlış değil ancak bunların kaynaklarının belirtilmemiş olması siyaseten yanlıştır." şeklinde konuştu.

İl binasının açılışını yapan Numan Kurtulmuş, kısa bir şehir turu attıktan sonra Sivil Toplum Kuruluşları'yla bir araya gelmek için Öğretmen Evi'ne gitti.

cihan



Bu haber 1,078 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,601 µs