En Sıcak Konular

Saldırıda yeni gözaltılar var

16 Mart 2011 18:15 tsi
Saldırıda yeni gözaltılar var Arabanın camından sarkarak ateş açan kişinin Abdullah Uçmak olduğu iddia ediliyor.

20.29 Saldırıda yeni gözaltılar var

İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan kişilerin emniyetteki işlemleri sürerken, saldırı olayında kullanılan araç da emniyete getirildi.

Polisin geniş güvenlik önlemi alarak emniyet müdürlüğüne getirdiği araç uzman polisler tarafından incelenmek üzere emniyet otoparkına çekildi. Özel donanımlı bir ekip, araçtaki parmak izleri ve diğer delil olabilecek bulguları inceleyecek. Olay Yeri İnceleme Ekibi'nin inceleyeceği aracın sağ ön kapı kolunun üzerinde siyah lekeler bulunması dikkat çekti.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıda kullanılan Kalaşnikof marka silah da ele geçirildi.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, olayda kullanılan Kalaşnikof marka otomatik tüfeği ele geçirdi.

Saldırı olayıyla ilgili operasyonlar sürerken, gözaltı sayısı da 20'ye yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında, saldırıda tetiği çeken kişinin de yer aldığı iddia edildi.

Bu arada, gözaltına alınanlardan Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi, Vatan CaddesindekiİstanbulEmniyet Müdürlüğüne getirildi. Uçmak'ın Pendik'teki bir adreste gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, saldırıda kullanılan ve bugün bulunan 34 BC 6696 plakalı araç, çekici vasıtasıyla emniyete getirildi. Olaydan önce bir otokiralama şirketinden kiralandığı belirtilen ve otoparka çekilen aracın incelemeye alınacağı kaydedildi.

20:09

İbrahim Tatlıses'in uğradığı silahlı saldırının gerçekleştirildiği otomobilin Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirilmesi bekleniyor. Bu arada otomobilde inceleme yapacak Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de emniyet müdürlüğüne geldi.

20:07

Uçmak'ın avukatı açıklama yaptı

İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın avukatı Ekrem Demirel, operasyondan önce görüştüğü müvekkilinin kendisine olayla hiçbir ilgisi olmadığını söylediğini bildirdi.

Avukat Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gittiğini ve kendisine Uçmak'ın henüz buraya getirilmediğinin söylendiğini aktardı.

Getirildiğinde müvekkiliyle görüşeceğini ifade eden Demirel, bu tür saldırı olaylarının ardından mağdurun eskiden husumeti bulunan kişilerle ilgili polisin çalışma yapmasının normal olduğunu, ancak henüz bu konuyla ilgili fazla söylenecek bir şey olmadığını kaydetti.

Uçmak'ın, Tatlıses ile ilgili iki dosyası bulunduğunu, bunlardan birinin kesinleştiğini, diğeriyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini anlatan Demirel, ''Operasyondan önce kendisiyle görüştüm. Bana olayla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Olaya karışma, azmettirme, yönlendirme gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi'' şeklinde konuştu.

Avukat Demirel, Abdullah Uçmak'ın geçen yıl Eylül ayında cezaevinden çıktığını hatırlattı.

20:00

Son Dakika:Arabanın camından sarkarak ateş açtığı iddia edilen Abdullah uçmak emniyete getirildi.

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıda kullanılanotomobilbulunurken, 25 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıya ilişkin olarak çalışmalarını yürüten polis ekipleri, kamera kayıtlarından yola çıkılarak tespit edilen, saldırganların olayda kullandığı otomobili Anadolu yakasında ele geçirdi.

Yapılan araştırmaların ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenleyen polis, olayla ilgili olarak 15 kişiyi gözaltına aldı.

Tatlıses'e yönelik 1998'deki silahlı saldırı olayının azmettiricisi olarak yargılandığı davada ceza alan Abdullah U'nun da aralarında bulunduğu 15 şüpheli, Vatan CaddesindekiİstanbulEmniyet Müdürlüğüne götürülüyor.

Polisin, saldırıda kullanılan Kalaşnikof marka otomatik tüfeği arama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.


aa



Bu haber 1,250 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,434 µs