En Sıcak Konular

YARSAV'da iki şok istifa!

16 Mart 2011 17:32 tsi
YARSAV'da iki şok istifa! Emine Ülker Tarhan'ın istifası sonrasında YARSAV karıştı...

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi mesleğinden ve görevinden istifa etmesi YARSAV'da yaprak dökümüne neden oldu. Derneğin bir yıldır Başkan Yardımcılığını yürüten Kadıköy Hakimi Nuh Hüseyin Köse dün bir açıklama yaparak görevinden istifa etti.

12 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimleri için istifa eden Başkan Emine Ülker Tarhan'ın kararını basından öğrendiğini belirten Köse, bazı dernek üyelerinin bunu hoş karşılamayarak YARSAV üyeliğinden istifa ettiklerini kaydetti.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANALIM

Bazı meslektaşlarının da istifanın eşiğinde olduklarını dile getiren Köse, olağanüstü kurul talebinde bulunduğunu belirtti. Bu talebinin 21'e karşı 1 oyla reddedildiğini kaydeden Köse, YARSAV Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini söyledi. 13 asil yönetim kurulu üyesinin katılımı ile yapılan ve iki adayın katıldığı seçim sonucunda Anayasa Mahkemesi Raportörü Murat Aslan'ın 7'ye karşı 6 oy alarak başkanlığa seçildiğini anlatan Köse şunları kaydetti:

"Oluşan bu tablo karşısında Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde YARSAV ve bu bağlamda yargı, siyasetin açık hedefi haline gelmiş olacaktır. Bu durumun dernekten kaçışlara sebebiyet verdiği de ortadadır. YARSAV bir an önce genel kurula gitmelidir."

ACAR DA İSTİFA ETTİ

Köse'nin açıklamalarının hemen ardından YARSAV Yönetim Kurulu yedek üyesi Mehmet Tank bir açıklama yaparak, istifa eden Emine Ülker Tarhan'a sahip çıktı. Kamuoyunun gündemine tutukluluk süresini sınırlandıran CMK'nın yürürlüğe girmesiyle Hizbullah Örgütü sanıkları hakkında verdiği tahliye kararlarıyla gündeme gelen Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı Mahmut Acar'ın da YARSAV üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi. (Yeni Şafak)



Bu haber 1,189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs