En Sıcak Konular

MHP'den 'bedelli'yi meclise getirin çağrısı

16 Mart 2011 16:05 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin askerlikle ilgili yaptığı çalışmayı seçimden önce Meclise getirmesini isteyerek, MHP'nin, hem vatandaşların hem Türkiye'nin ihtiyaçlarını dikkate alacak makul bir çözüm yolu konusunda düşüncelerini ifade edec

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin askerlikle ilgili yaptığı çalışmayı seçimden önce Meclise getirmesini isteyerek, MHP'nin, hem vatandaşların hem Türkiye'nin ihtiyaçlarını dikkate alacak makul bir çözüm yolu konusunda düşüncelerini ifade edeceğini söyledi.
   
Vural, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında İstiklal Marşı'nın ''manası ıskalanan bir marş olmaması gerektiğini'' söylediğini aktardı. Vural, ''Biz İstiklal Marşı'nı ıskalamadan okuyoruz, bu milletin çocukları da ıskalamadan okuyor'' dedi.
   
Başbakan'ın ''İstiklal Marşı'nın okullarda okunmasını istemediğini, verilmek istenen mesajın bu olduğunu'' ileri süren Vural, ''Herkes bilmeli ki İstiklal Marşı okullarda okunacak; bunu kimse dudaklarımızdan eksik edemeyecektir'' diye konuştu.
   
Başbakan'ın Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde AK Parti teşkilatlarını buraya çağırmasını da eleştiren Vural, ''Zannedersiniz ki millet AK Parti. 'Bütün millet orada olacak' desen ne olacak yani. Çanakkale'den bile siyaset postu çıkarmak isteyen bir anlayışla karşı karşıyayız'' dedi.
    
Başbakan Erdoğan'ın Libya ile ilgili ''Biz petrol kuyularından yana değiliz, halkın yanındayız'' dediğini aktaran Vural, ''Peki Irak'ta kimin yanında oldun? Sen orada üç kuruşluk müteahhitlik gelirlerinden yana oldun. Irak'ta at pazarlığı yapan kimdi?'' diye sordu.
    
BEDELLİ ASKERLİK
    
CHP'nin bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi verdiğinin anımsatılması üzerine Vural, şunları kaydetti:
    
''Böyle bir konunun bir istismar alanı olarak bugüne kadar getirilmesi ve bir beklenti oluşturulması doğru değildir. Devletimizin ihtiyaçlarına göre bir düzenleme yapılması gerekiyorsa hükümet, bir an önce bu konudaki teklifi gündeme getirmelidir. CHP'nin teklifini inceleyemedik ama güvenlik, askerlik ile ilgili konuda siyasal olarak meseleyi değerlendirmek için devletin ihtiyaçlarının ortaya konulması lazım.
    
Hem askerde olanların beklentileri kullanıldı hem askere gideceklerin beklentileri kullanılmak isteniyor. Ben bu konuda hükümetin düşüncesi neyse, yaptığı çalışma neyse seçimden önce Meclise getirsin ve MHP değerlendirmesini yapacaktır. Bizim bu konuda rekabete girmeye ihtiyacımız yok. 8 yıldan bu yana beklenti oluşturuldu. İnsanlar 'yeter artık, siyaset arasında top gibi oynamayın' diyor. MHP, böyle bir konuda samimi bir şekilde, hem vatandaşlarımızın beklentilerini hem Türkiye'nin ihtiyaçlarını dikkate alacak, makul bir çözüm yolu konusunda gerekli düşüncelerini ifade edecektir.''
    
ÖNCE SIHHAT 
 
    
İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyla ilgili partisinin yeterli tepkiyi göstermediğine ilişkin eleştiriler olduğunun belirtilmesi üzerine Vural, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin mesaj yayımladığını belirtti ve bu mesajı okudu.
    
''Aksi düşünülebilir mi? MHP'nin böyle bir konuda herhangi bir tepki de bulunmadığına ilişkin değerlendirme son derece yanlış'' diyen Vural, şunları söyledi:
   
''Bazen de komik işler oluyor. Bülent Arınç gitmiş oraya ve uyandırılmamasını rica etmiş. İbrahim Tatlıses, ayağa kalkacak hemen sanki. Dalga mı geçiyorlar? Başbakan da mesaj okuyor; 'delikanlı Başbakan...' bari orayı okuma. Tatlıses'in bir an önce sıhhatine kavuşmasını aynı zamanda saldırganların bulunmasını istiyoruz. Önce sıhhat. Sıhhatine kavuştuktan sonra Sayın Başbakan'la nasıl chatleşirler, onu bilemiyorum artık.''

    
Vural, nükleer tehditle ilgili güvenlik riskleri ve endişelerinin küçümsenemeyeceğini belirterek, Akkuyu ile ilgili güvenlik konusunda kamuoyunu tatmin edecek çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

AA




Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,564 µs