En Sıcak Konular

Libya muhalefetinden Türkiye'ye çağrı

16 Mart 2011 15:50 tsi
Libya'nın muhalif internet sitelerinden el-Manara facebook sayfasında 'Türkiye'ye mektup' yayınladı.

"Libya'da yaşananları nasıl yorumluyorsunuz bilmiyoruz" cümlesiyle başlayan mektupta, ülkedeki durumun Irak ve Afganistan'dan farklı olduğu vurgulanıyor.

Türkiye Mektupta, Türkiye'ye ülkede yaşananların gelişim sürecinin göz önünde bulundurulması çağrısı yapılıyor ve "İnsanlar kendilerini ve ailelerini korumak için direnmek ve mücadele etmek zorundaydı.

Dolayısıyla herkes bunu barışçıl değil askeri bir ayaklanma olarak görmeye başladı. Geri dönüş olmadığını hepimiz biliyoruz çünkü hükümetin intikamı korkunç olacaktır" deniyor.

Libya hükümetinin koruması gerekirken kendi halkına saldırdığının belirtildiği ve bunun insancıl sonuçlarının anlatıldığı mektupta, uluslararası topluma ve "özellikle de Türkiye gibi Müslüman ülkelere" çağrı yapılıyor.

Çağrıda "Bu insanların uluslararası toplumun ve özellikle de sizin gibi Müslüman ülkelerin yardımına ihtiyacı var. Batı dünyasından önce Arap ve Müslüman toplumların destek vermesini bekliyorlar. En azından hava saldırısından korunmak için Libya hava sahasının uçuşa kapatılmasını bekliyorlar" dendi.

'Türkiye'ye mektup,' "Libyalıların, Türk kardeşlerinin ülkeden kaçmasına nasıl yardım ettiğini hatırlayın" cümlesiyle sona eriyor.

Erdoğan müdahale 'absürt' demişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart tarihinde El Arabiya televizyonuna verdiği mülakatta, Libya'ya olası bir NATO müdahalesine muhalefetini yinelemiş ve bunun çok kötü sonuçlar doğuracağını söylemişti.

Gerek Kaddafi gerekse oğlunu arayarak görüştüğünü kaydeden Erdoğan, olayların arkasındaki nedenlere iyi bakılması gerektiğini ve halkın taleplerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini de savunmuştu.

Erdoğan, Libya'ya uygulanacak herhangi bir yaptırıma karşı olduğunu ise ilk olarak Mart başında açıklamış, böyle bir girişimin "absürt" olacağını söylemişti.

Kaddafi'nin müdahaleleri dolayısıyla el-Manara'nın internet sitesine ulaşım ya kısıtlı ya da mümkün olmuyor, ancak mektuba grubun facebook sayfasından ulaşılabiliyor.

Merkezi yurtdışında olan el-Manara haber sitesi, Ocak 2010'da da başka muhalif sitelerle birlikte kapatılmıştı.

İnternet sitesinin İslami gruplara yakın olduğu da belirtiliyor.


BBC
 




Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs