En Sıcak Konular

Akdağ: Siyaseti bataklığa çekmek isteyenler...

16 Mart 2011 14:57 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Türkiye'de siyaset artık kirli bir bataklıkta yapılmaya çalışılan alan olmaktan çıkmıştır. Kim siyaseti kirli bataklıklara çekmeye çalışırsa, o bataklığa saplanır kalır'' dedi.

Bakan Akdağ, incelemelerde bulunmak üzere Uşak'a geldi. Uşak Valiliğini ziyaret eden Akdağ, yaptığı açıklamada, Türk halkının demokrasi bilinci ve ferasetinin pek çok batılı ülke vatandaşından daha yüksek olduğunu söyledi. Halkın verilen hizmeti takdir ettiğini belirten Akdağ, seçimler yaklaştığında bazı siyasi partilerin olmayacak vaatlerle halkı kandırmaya çalıştığını savundu.

''Dedikoduyla, yalanla, dolanla, iftirayla siyaset yapanlar, yanlış yapıyorlar. Halk bunu yutmaz'' diyen Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Vatandaşımız gerçeği biliyor ve görüyor. Bu ülkenin insanı çok basiretli, ferasetlidir. Siz bakmayın demokrasiye inanmış gibi görünüp de inanmamış gibi davrananların çıkardığı gürültüye. Sandık önümüze üç ay sonra geliyor. Vatandaşımız sekiz yıllık icraatımızı değerlendirecek ve ona göre oy kullanacak. Biz halkımıza güveniyoruz. Seçimler yaklaştığında bir takım popülist yaklaşımlarla, olmayacak, adeta cennetleri vaat edenler yanılıyorlar. Halkımız bunu da yutmaz. Hizmet edebilecek olanla, edemeyecekleri ayırır. Hep beraber göreceğiz. Önemli olan halkı refaha kavuşturmak. Daha iyisini yapacak güçteyiz. Dedikodulara asla fırsat vermeyerek pabuç da bırakmamalıyız. Bir kez daha yineliyorum, siyaset artık kirli bir bataklıkta yapılmaya çalışılan bir alan olmaktan çıkmıştır. Kim siyaseti kirli bataklıklara çekmeye çalışırsa, o bataklığa saplanır kalır. Siyaset hizmet etme aracıdır. Ülkeyi yönetenler siyaseti böyle algılamalı. Piyasada dolaşan işlere bakın, hakikatten insan üzülüyor. Halkımızın doğru davranışın arkasında durduğunu biliyoruz. Sekiz yıl sonra halkımız, partimizin arkasında daha kuvvetli olarak duruyor. Gözümüzü 12 Haziran sonrasına diktik. Motivasyonumuz çok daha fazla.''

-SAĞLIKTA İKİLİ ÇALIŞMA-

Danıştayın kamuda çalışan hekimlerin özel muayenehane açmasının önüne geçen yasal düzenlemeyle ilgili kararını değerlendiren Sağlık Bakanı Akdağ, ''Türkiye'de ikili çalışma bitti'' dedi.

Akdağ, Danıştay kararının, Türkiye'nin sağlık tarihi açısından önemli bir olay olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek, halkın daha kaliteli sağlık hizmeti almasının önünü açtıklarını söyledi.

Kamuda çalışan doktorların tek bir adresi olduğunu belirten Akdağ, şöyle konuştu:

''Bilindiği gibi kamuda çalışan hekimlerin özel muayenehane açmalarının önüne geçtik. CHP bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine götürdü. Tabip Odası Danıştaya itiraz etti. Ancak bu süreç halkımızın lehine sonuçlandı. Danıştay son olarak Sağlık Bakanlığının kararı lehinde karar aldı. Türkiye'de ikili çalışma bitti. Bunu sağlayabilmiş bir hükümetin Sağlık Bakanı olmaktan iftihar ediyorum. Bunun anlamı şu, artık vatandaşımız hastaneye gittiğinde doktorların özel muayenehanesine gitmek zorunda değil. Üniversitelerdeki 'hoca parası' adı altında yapılan uygulamayı da sona erdirdik. Bundan rahatsız olanlar var, eski düzenin devamını isteyenler var. Normal karşılıyoruz. Halkımızın sağlığa kolayca ulaşmasını hedefleyen bir hükümetiz. Cebinde parası olan da olmayan da aynı sağlık hizmetinden faydalanacak.''

-''SAĞLIKTA VATANDAŞININ BOYNUNU BÜKMEDİĞİ ÜLKE''-

Sağlıkta yapısal reformların devam edeceğini, sağlık çalışanlarının imkanlarının artırılacağını belirten Bakan Akdağ, 2015 yılı sonuna kadar Türkiye'de modern hastane binası ihtiyacının kalmayacağını savundu.

''Yapacağımız işler var'' diyen Akdağ, önemli reformlar gerçekleştirdiklerini, ancak bu reformların tamamlanmayan evreleri bulunduğunu kaydetti. Her ilde modern hastaneler yapılacağını, sağlık kampüslerinin oluşacağını, kamuya ait binalar açısında sağlık binası ihtiyacının kalmayacağını dile getiren Akdağ, ''Türkiye bugün sağlıkta vatandaşının boynunu bükmediği bir ülke olmuştur. Sağlık çalışanlarının imkanlarını artırmayı hedefliyoruz. Sağlık çalışanlarının imkanları ne kadar artarsa, daha kaliteli sağlık hizmeti verebileceğimizi biliyoruz. Bakınız Türkiye'de asayişte memnuniyet oranı sekiz yıllık AK Parti hükümeti sırasında yüzde 58'den, yüzde 78'e çıktı. Sağlıkta memnuniyet oranı bizden önce yüzde 39'du, şu an yüzde 73. Bu yeterli değil. Sıfır hatayla çalışmak istiyoruz'' dedi.

-UŞAK'A 8 YILDA 88 MİLYON LİRA SAĞLIK YATIRIMI-

Uşak'ta yapımı süren 500 yatalı devlet hastanesi inşaatıyla ilgili de konuşan Bakan Akdağ, hastanenin 2012 yılında sona ereceğini söyledi.

Uşak'taki kamuya ait tüm hastanelerin yeni yapılan hastanede toplanacağını belirten Akdağ, kente son sekiz yılda 88 milyon lira tutarında sağlık yatırımı yapıldığını, bundan çok mutlu olduklarını bildirdi. Vatandaşın daha iyi sağlık hizmet alacağını, evde sağlık bakımı hizmetlerini önemsediklerini belirten Akdağ, özellikle yatalak hastaların sıkıntılarını azaltmak için başlatılan çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Gazetecilerin, silahlı saldırıya uğrayan sanatçı İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu ve Japonya'da meydana gelen depremin ardından nükleer enerji santrallerindeki riskle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, şunları söyledi:

''İbrahim Tatlıses'in sağlık durumunu yakından takip ediyorum. Gereken her türlü tıbbi müdahale yapıyor. Ancak sağlığıyla ilgili son gelişmeleri doktorlarının açıklaması daha doğru. Japonya'da meydana gelen deprem ise hepimizi çok üzmüştür. Hükümetimiz Japonya'ya gereken her türlü yardımı sağlamak için hazırdır. Nükleer santrallerdeki patlamalar ve atmosfere radyasyon sızıntısıyla ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz''

Ziyarette Vali Özdemir Çakacak, Sağlık Bakanı Akdağ'a Uşak Kilimi ile Karun Hazineleri'nin en değerli parçası olarak kabul edilen Kanatlı Deniz Atı Broşu'nun imitasyonunu hediye etti.

Bakan Akdağ, daha sonra Devlet Hastanesi Yemekhanesi'nde personelle öğle yemeği yedi.

Hastane bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Akdağ, başhekimlikte brifing aldı.

A..A



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs