iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Sıralı da olur sırasız da

16 Mart 2011 13:20 tsi
Sıralı da olur sırasız da Şöyle yapalım.. Biz seçtiğimiz haberleri verelim. İlginç mi değil mi siz karar verin.. Çekinmeyin, buyrun… iyibilgi Ankara

• Bugün dünden miras yoluyla beklenen haber, Taraf’ın yayınlayacağını duyurduğu haberdi. O haber gelmedi. Daha doğrusu o haberin haberi geldi. Öyle olunca da, yani Taraf’ın Wikileaks belgelerinin Türkiye ile ilgili olanlarını yayınlayacağını söylemesinden sonra yorumlar da ardından geldi. Medya Mahallesi’nden Avni Özgürel mealen şunları söyledi, “Bu belgelerin Oda TV ve Aydınlık Gazetesi’nde yayınlanacakmış deniyordu. Şimdi Taraf’ta yayınlanıyor. Demek birileri seçimlerden önce bu belgelerin Türkiye’de çıkmasını istiyor.”

• İsrail’in Mersin limanına da uğrayıp Mısır’a doğru yola çıkan bir gemiyi-ki kimliği şöyledir: Sahibi Alman, İşletmecisi Fransız, bayrağı Liberya-durdurdu ve içinden konteyner dolusu silah çıktı. İsrail dedi ki, “Türkiye ile ilgisi yok”. Hani şu sıralar aramızın limoni olmasından hareketle, “Türkiye bu silahları kime gönderiyor” da diyebilirdi, demedi. Hatta sessiz kalsa bile yeterdi. Yapmadı! İran, Mısır üzerinden Hizbullah’a silah gönderiyor dedi.

• Biz, bu habere “bak sen” derken, devam haberi Diyarbakır’dan geldi. Türkiye, İran’dan kalkan ve içinde nükleer silah bile olabileceği söylenen bir uçağı inmeye davet etti. Daha aramalar sürüyor.

• “Bunları boşverin, İbrahim Tatlıses’e bakın kardeşim” diyenlerdenseniz, “olur bakalım” diyenlerdeniz. Bu noktada en önemli ayrıntı, bize göre şudur: 4 Şubat günü, Irak'ın Süleymaniye kentinden Ankara'ya gitmek üzere havalanan özel jet kalkıştan hemen sonra düştü. Lübnanlı bir şirkete ait özel jet saat 10.45'te İstanbul'dan iki pilot, bir kabin memuru ile JP Morgan Chase Bank Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Türkiye Üst Yöneticisi Murad Megalli, JP Morgan'da Başkan Yardımcısı Javier Zurita ve Lohoud Abdallah isimli üç üst düzey yönetici, işadamını yolcusunu alıp Irak'a havalandı. Saat 14.30'da Süleymaniye kentine inen uçak, dönüşte dörde çıkan yolcu sayısıyla birlikte Ankara'ya gitmek üzere havalandı. Uçak kısa süre sonra da düştü. Uçaktaki 7 kişi yaşamını yitirdi.

• Diyeceksiniz ki alaka nedir?.. Uçak kazasıyla ilgili haberi, sahibi Iraklı olan ve Beyrut'tan yayın yapan Alsumaria televizyonu haberde kazada yaşamını yitirenlerin adlarını altyazıyla vermeye başladı. Kaza sonucu yaşamını yitirenler arasında 'İbrahim Tatlı' adı da geçti. Sahne dünyasında 'İbrahim Tatlıses'in gerçek adı bildiğiniz gibi 'İbrahim Tatlı'. Bu iddia, Londra'da yaşayan Iraklı kadın gazeteci Nidhal ail Shbib’a ait. Shbib, ''İbrahim Tatlı'' isimli yolcunun 4 Şubat'ta Süleymaniye Havalimanı'ndan kalktıktan sonra düşen ve 7 kişinin öldüğü özel uçağa binmekten son anda vazgeçtiğini ileri sürdü. Bu iddianın farkına da  Cumhuriyet Gazetesi'nden Mustafa Erdemol varıp, haberleştiriyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,033 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,732 µs