bunun olamayacağını, seçmenin bu tarz açıklamalar karşısında çok deneyimli olduğunu görürsünüz" " /> bunun olamayacağını, seçmenin bu tarz açıklamalar karşısında çok deneyimli olduğunu görürsünüz" "/>

En Sıcak Konular

Bu strateji dikiş tutmaz

16 Mart 2011 12:55 tsi
Bu strateji dikiş tutmaz "CHP, radikal bir seçim söylemiyle oyunu en az 3-5 puan artırmak istiyor. Türk siyasi hayatını okuduğumuz zaman bunun olamayacağını, seçmenin bu tarz açıklamalar karşısında çok deneyimli olduğunu görürsünüz"

Her Salı, saat 22:40'da, TRT Haber'de yayınlanan Açı'nın bu haftaki bölümünde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun askerlik süresi ve orduya yönelik sözleri tartışıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü, uluslararası güvenlik ve Türk dış politikası uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, CHP'nin bedelli askerlik hamlesi ile ilgili olarak "CHP radikal söylemlerini eğer bir seçim stratejisine dayandırıyorsa istediği oy patlamasını yapamayabilir" tespitinde bulundu .

Prof. Dr. Laçiner’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Bir insanın bugünkü duruşunu daha net görebilmek için Ergenekon ve Balyoz davaları karşısındaki duruşuna da bir bakmalısınız...

- CHP’nin Kürt politikası, askerlik ve askerin konumuyla ilgili geliştirdiği radikal söylemleri eğer bir seçim stratejisiyse, istediği oy patlamasını yapamayabilir. Türkiye’de seçmen bu kadar radikal değişimlere çok fazla prim vermez."

- CHP’nin yeni yönetimi malum bir kaset skandalının ardından çok büyük bir rüzgarla geldi ve Kılıçdaroğlu CHP’nin oyunu ilk seçimlerde  % 30’un üstüne çıkaracak bir lider olarak lanse edildi. Böyle bir duruma ihtimal vermek çok zor çünkü bir siyasi parti oyunu 1 yıl içinde %50 artıramaz.

- Kılıçdaroğlu isminden beklentilerin yüksek olmasının yanı sıra İklim Bayraktar olayı, OdaTV ve Ergenekon meselesi partide karışıklığa yol açtı, dolayısıyla CHP radikal bir seçim söylemiyle oyunu en az 3-5 puan artırmak istiyor. Türk siyasi hayatını okuduğumuz zaman bunun olamayacağını, seçmenin bu tarz açıklamalar karşısında çok deneyimli olduğunu görürsünüz.



Bu haber 4,714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,551 µs