En Sıcak Konular

'Japonya’da sözün bittiği yerdeyiz'

16 Mart 2011 11:34 tsi
'Japonya’da sözün bittiği yerdeyiz'
Sendai’nin insani yardım kahramanları “Japonya’da sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Ekipleri, Japonya’da depremin merkezi ve  radyoaktif sızıntıların en yoğun şekilde yaşandığı Sendai bölgesinde çok zor şartlarda binlerce insana ulaşmayı başardı. İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, Sendai’deki durumu anlatırken “sözün bittiği yerdeyiz” ifadesini kullandı.

5 kişilik İHH ekibi, önce 800 aileye yemek dağıtımı yaptı. Daha sonra Tokyo’dan getirilen 3 kamyonluk yardım malzemesi afetzede ailelere dağıtılmak üzere kriz merkezine teslim edildi. İHH ekiplerinin yardım dağıtımlarından toplam 5 bin kişi faydalanacak.

İHH ekipleri, Sendai’deki radyasyon seviyesi 6’ya çıkmasına rağmen bölgeyi terk etmediler. Başkent Tokyo’dan gelecek 3 kamyonluk yardım malzemesini beklediler. Canla başla çalışan ekip yardımları organize ettikten sonra Sendai’den çıktı. Yerel halk, “Bizi yalnız bırakmadınız. Dostluğunuzu gösterdiğiniz” şeklinde ekibin şahsında tüm Türkiye halkına teşekkür etti.

İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, Sendai’deki durumu anlatırken “sözün bittiği yerdeyiz” ifadesini kullandı.


Güzel, Japonya’da depremin merkez üssü olan Sendai’de insanların ayakta kalma mücadelesi verdiklerini ifade etti. Radyasyon seviyesinin insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaştığını bildiren Güzel, “Radyasyon seviyesi 6’ya çıktı. İnsanlar çok tedirgin. Benzin olmadığı için insanlar bölgeyi terkedemiyor. Japonya hükümeti de insanları daha güvenli bir bölgeye tahliye edemiyor” dedi.

İnsanların radyoaktif sızıntıların yanı sıra bir de açlık ve soğukla karşı karşıya kaldığını anlatan Recep Güzel, “Bu bölgede insanların temel ihtiyaç maddelerini bulmaları mümkün değil. Radyolarda devamlı yardım çağrıları yapılıyor. Bölgede bulunan birçok kasaba ve yerleşim yeri korku filmlerindeki hayalet şehirler gibi. Suların çekildiği bölgelerde adeta ceset tarlaları oluşuyor. Benzin sıkıntısı had safhada. Sendai’den ayrılmak isteyen yabancı gazeteciler bile benzin bulamadıklarından bölgede beklemek zorunda kaldılar. Kar yağışı devam ediyor. Hava oldukça soğuk” dedi.

On binlerce çocuk yetim kaldı

Japonya’da onbinlerce çocuğun yetim kaldığını belirten İHH Koordinatörü Recep Güzel, “Japonya’da çok sayıda yetimle karşılaştık. Elimizden geldiği kadar bu yetimlere destek olmaya çalıştık. Yetim çocukların hali yüreklerimizi parçaladı. Japon yetimlerine ve halkına Türkiye halkı olarak yardımlarımızı esirgemeyelim” dedi. İHH ekibi yardımları dağıttıktan sonra başkent Tokyo’ya geçti.

 




Bu haber 1,223 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs