En Sıcak Konular

Failler için çember daralıyor

16 Mart 2011 08:32 tsi
Failler için çember daralıyor  

Saldırı emrinin Kuzey Irak’tan değil Türkiye’deki ünlü bir çeteden verildiği tespit edildi.

Emniyet, Tatlıses’e düzenlenen suikastin zanlılarını 30 kişilik 10 ayrı ekiple araştırıyor.

UZUN namlulu silahlarla saldırıya uğrayan ve ‘hayati riski’ süren İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin iddia edildiği gibi Kuzey Irak’tan değil yurt içinden olduğu belirlendi. Soruşturmayı 30 polisten oluşan 10 ekiple yürüten emniyet,aralarında Tatlıses’in şoförü ve korumalarının da bulunduğu 110 kişinin ifadesine başvurdu. Suikasti gerçekleştiren iki kişinin eşgali belirlenirken saldırının hareket halindeki araçtan gerçekleştirildiği ve 8 saniye içinde olduğu, koruma aracının bu nedenle yetersiz kaldığı öğrenildi.

Suikast silahı ilk kez kullanıldı

Saldırıda kullanılan Kaleşnikof silahın balistik incelemesi ise tamamlandı. Silahın başka bir saldırıda kullanılmadığı açıklandı. Soruşturma kapsamında Tatlıses’in korumalığını yapan eski özel harekatçı Selami Aldemir, Uğur Mazlum ile korumaların şoförü Cengiz Karatürk 6 saat ifade verdi. Korumaların “Tatlıses’in yaralı olduğunu şoförü Hakan Çalışkan’dan öğrendik. Yeni saldırı ihtimaline karşılık otomobilin peşine düşmedik. 155’i aradık. Bir hasmı yoktu. Her pazar aynı saatte programı bitiyor. Olay günü her şey normaldi. Tatlıses’in Mercedes’i daha hızlı olduğu için koruma aracı ile arada mesafe vardı” şeklinde ifade verdikleri öğrenildi.

Şüpheler tefecilerin üzerinde

Suikastin ardından olayın arkasında PKK olduğu iddia edildi. Buna en büyük dayanak ise saldırıda kullanılan Kaleşnikof silah. Bölgede bu silaha ait 11 mermi bulundu, ancak rastgele ateş edilmesi iddiaları çürüttü. İncelemelerde saldırınınterörbağlantısı olmadığı anlaşıldı. İbrahim Tatlıses’in K.Irak’ta yaptığı girdiği ihaleler nedeni ile saldırıya uğradığı iddiaları da yapılan çalışmalar sonucunda elendi. Araştırmalarda saldırganların Türkiye’de bulunan Tatlıses düşmanları olduğu ihtimali ağırlık kazandı .İbrahim Tatlıses’in, tehdit edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu bazı tefecilerler ön plana çıktı. Ayrıca Tatlıses’in başta Sauna çetesi lideri Kasım Zengin olmak üzere 3 isim hakkında da suç duyurusunda bulunduğu belirlendi.

Saldırıyla ilgimiz yok PKK sanatçı vurmadı

PKK’NIN şehir yapılanması KCK, saldırıyı nefretle kınadığını açıkladı.KCKYürütme Konseyi Başkanlığı, suikasti sert bir dille kınadığı yazıda, kendilerine işaret eden haberleri de yalanlayarak şu açıklamaları yaptı: Kürt sanatçı İbrahim Tatlıses’ e karşı İstanbul’da alçakça bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıyı ve saldırıyı yapanları nefretle kınıyoruz.”

PKK’nın hiçbir zaman sanatçı vurmadığı belirtilerek “Sanatçılara, yazarlara ve aydınlara PKK saldırı yapıyor, tehdit yapıyor iddiaları tamamen art niyetli olup, haklı bir dava yolunda olan Kürt Özgürlük Hareketini bir şiddet ve terör örgütü olarak göstermek büyük bir vicdansızlık, adaletsizlik ve alçaklıktır. Tatlıses’ten rahatsız olma gibi bir durum söz konusu değil. Hareketimiz ve hareketimizin yörüngesinde hareket eden herhangi birinin İbrahim Tatlıses’e karşı bir saldırıyı düşünmesi ve yapması asla mümkün değildir” denildi.

star

 



Bu haber 1,241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,491 µs