En Sıcak Konular

Castro: ‘Enerji devrimi hayatidir!’

0 0 0000 00:00 tsi
Castro: ‘Enerji devrimi hayatidir!’ Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, Küba'daki gibi bir enerji devriminin acil bir ihtiyaç olduğu konusunda dünyayı uyararak, ülkede fazla enerji tüketen cihazların toptan yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Küba Devrimi lideri, her yıl tüketilen 10 milyar ton fosil yakıtın bir milyon yılda oluştuğunu düşünmenin dehşet verici olduğunu söyleyerek, “Küba sanayisi istihdamı artıracak ve biraz daha zaman kazanmamızı sağlayacak böyle bir yenileme göreviyle karşı karşıyadır” dedi.

Fidel Castro, uluslararası işçi sınıfının mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs dolayısıyla yayımladığı mesajda Brezilya'ya karşı herhangi bir karşıtlığının bulunmadığını belirterek, "bazılarının bu ülkenin döviz gelirini göz önüne almaksızın oyunbozanlık ettiğimizi düşünmesine üzüldüm" şeklinde konuştu.

"Ancak sessiz kalmak, bu büyük ülke halkının çıkarlarına karşı bir dünya trajedisini tercih etmek anlamına gelecekti" diyen Castro, "Peki, bölge halkının temel besini olan yüzlerce milyon mısır gıda yerine biyo-yakıt olarak kullanıldığında ne olacak, düşündünüz mü?" diye sordu ve bu miktara sanayileşmiş ülkelerin motorları için yakıt olarak kullanacağı buğday, soya ve diğer tahılların dahil edilmediğini ekledi.

ABD ve Avrupa sermayelerinin Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkeleri de dahil olmak üzere biyo-yakıt üretimini finanse etmeye kararlı olduklarını söyleyen Castro, bu sanayileşmiş ülkelerin yıllık 140 milyar dolar tasarruf edeceğini, öncelikle Üçüncü Dünya ülkelerini vuracak olan iklim değişiklikleri ve açlık gibi sonuçlarını ise umursamadıklarını vurgulayarak, "Biyo-yakıt almaya ve dünya pazarında ne kadar az olursa olsun kalan gıdayı da kendi ellerinde toplamaya yetecek paraları var" diye konuştu. +

Fidel Castro ayrıca bugün yoksul ülkelerin işçilerinin bu duruma karşı çıktıkları gibi, "terorizm canavarı" Luis Posada Carriles'in ABD tarafından serbest bırakılmasını da protesto etmeleri gerektiğini kaydetti.
prensa latina



Bu haber 241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,387 µs