En Sıcak Konular

BBP-SP: Zoraki aşklar dönemi!

0 0 0000 00:00 tsi
BBP-SP: Zoraki aşklar dönemi! Bugün BBP'yi ziyaret eden SP Genel Başkanı Recai Kutan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile seçim ittifakı konusunu ilk kez genel başkan düzeyinde masaya yatırdı.

Yazıcıoğlu, bugün parti genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'la görüştü. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla demokrasinin üzerine gölge düştüğünü savundu.

Meclis'teki iktidar ve muhalefet partilerinin Türkiye'yi kazasız belasız yönetme becerisi, liyakatı ve ehliyeti gösteremediğini belirten Yazıcıoğlu, "14 yıldır Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini söylüyoruz. Bundan sonra 184 rakamını bulan bir muhalefet, hiç kimseye Cumhurbaşkanı seçtirmez. Gelinen nokta budur. Meclis hukuki mütalaalarla ve tartışmalarla tıkanmıştır. Üretemez duruma getirilmiştir. Bu da demokrasiyi her türlü şaibe, şantaj ve komploya açık hale getirmiştir" dedi.

Yazıcıoğlu, AK Parti'nin erken seçim için 25 yaş sınırlamasının kaldırılması yönündeki Anayasa değişikliğini gündeme getirmesiyle ilgili olarak da, "4.5 yıl içinde keşke bu değişiklikleri yapsaydınız da milleti 'ya kırk katır ya kırk satır' durumuna getirmemiş olsaydınız" değerlendirmesinde bulundu.

Yazıcıoğlu, Türk milletini sandığa gitmeye çağırarak, "Türkiye hiçbir zaman alternatifsiz kalmamıştır. Her tür sorunun çözüm yeri TBMM'dir. Hesabı da sandık görecektir" dedi. Olası bir erken seçimi ülkenin geleceği için nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Yazıcıoğlu, seçime hazır olduklarını belirterek, "milletin vicdanını temsil etmek, milletin hakkını, hukukunu savunmak, uğradıkları haksızlıkları dile getirmek için seçim bir imkandır. Biz seçime hazırız" dedi.

BBP'yi Büyük Kurultay sonrası tebrik amacıyla ziyaret ettiğini söyleyen SP Genel Başkanı Recai Kutan, ittifak ile ilgili soru üzerine, "Atılmış bir adım yok. Ama bundan sonra şartlarda mutabık kalındığı takdirde bir atım atmayacağımız da söylenemez.

Parti olarak bu tür yaklaşımlara açığız" cevabını verdi. Yazıcıoğlu ise aynı soruyu, "Gündeme gelen meselelerin çözümü için siyasi partilerin iş ve güç birliği yapılması gerekiyorsa, mevcut dağınıklığın ortadan kaldırılması siyasetçinin işidir" sözleriyle cevapladı.

Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini belirten Yazıcıoğlu, mevcut sistemin hukuki açıdan yasak olan seçim ittifaklarını zorunluluk haline getirdiğini ifade etti.
TGRT




Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs