En Sıcak Konular

'Türkiye, Anglosakson devletlerin esiri değil'

13 Mart 2011 23:33 tsi
'Türkiye, Anglosakson devletlerin esiri değil' Rusya'nın NATO Temsilcisi'nden ilginç açıklama...

Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Dmitri Rogozin, Türkiye'nin Kuzey İttifakı içinde Anglosakson devletlerin esiri olmadığını, özellikle Libya'ya askeri müdahale konusunda NATO içinde farklı görüşe sahip olduğunu belirtti. Libya lideri Muammer Kaddafi'nin halka yönelik operasyonlarının kanıtlanmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Rogozin, Moskova'nın görüşünün de bölgeye müdahalede mutlaka dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

"Türkiye, doğu ile batı arasında arabulucu rolünü kaybetmek istemiyor" tespitinde bulunan Rusya NATO temsilcisi, NATO içinde Libya konusunda görüş ayrılığı olduğunu, Anglosakson devletlerin bu ülkenin zenginliğine yönelik müdahale arzularına Türkiye'nin yeşil ışık yakmadığını söyledi.

Rusya'nın İngilizce yayın yapan RT televizyon kanalına özel konuşan Rogozin, "Ankara bu bölgede yaşamak zorunda. Türkiye Batı'nın Arap dünyasına, Müslüman dünyasına yönelik tercümanı olmaya çalışıyor. Benzer şekilde de Müslüman dünyasının tepkilerini Batı'ya iletmek rolüne soyunuyor. Dolayısıyla Libya'daki kanlı çatışma Türkiye için kabul edilemez. Bazı Batılı devletler de aynı görüşte. Ben, NATO'nun bir bütün olrak Libya'ya yönelik operasyonda yer alacağına inanmıyorum" tespitinde bulundu.

KADDAFİ'NİN HALKI NASIL "BOMBALADIĞINI" GÖREMİYORUZ

Rogozin, Kaddafi'nin halkına yönelik silahlı operasyonlarının kanıtlanması gerektiğini de ifade ederek, "Biz Libya ile ilgili çok şey duyduk, fakat hiçbir manzara göremedik. Biz uçak saldırıları, Kaddafi uçaklarının attığı bombaları, dağılan binaları göremedik. Dolayısıyla Kaddafi'nin isyancılara yönelik sürekli silahlı güç kullandığını kanıtlamak lazım" diye konuştu.

Rusya devlet televizyonu Vesti'nin "Vesti V Subbotu" haber programına da konuk olan Rogozin, benzer görüşlerini tekrarlayarak, "NATO bölünmüş durumda... Brüksel'deki toplantıda Libya konusunda ortak görüş sağlayamadılar. Örneğin Türkiye kesinlikle bu ihtilafa müdahele etmekten yana değil. Çünkü, Batı ve Müslüman dünyası arasında arabulucu konumunu kaybetmek istemiyor" dedi.

(CİHAN)



Bu haber 1,663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,667 µs