En Sıcak Konular

Davutoğlu, Katar Emiri ile görüştü

13 Mart 2011 14:18 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da barışçıl bir dönüşümün gerçekleşmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, 6. El Cezire Yıllık Forumu için bulunduğu Katar'ın başkenti Doha'da Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani ile görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, El Cezire'nin yıllık forumunun Ortadoğu'daki entelektüellerin, kanaat önderlerinin ve siyasilerin katıldığı etkili bir forum olduğunu kaydederek, forumdaki konuşmasında Türkiye'nin Ortadoğu'daki değişime bakış açısını ve bölge vizyonunu anlatmaya çalıştığını söyledi.

Bu dönemde bölge kamuoyuna sık mesaj vermelerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Davutoğlu, forum kapsamında Katar'a gelen Mısırlı ve Tunuslu siyasetçilerle de görüşeceğini dile getirdi.

Katar Emiri ile de kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Davutoğlu, "Türkiye ile Katar arasında zaten bütün Ortadoğu politikalarında bir paralellik ve ortak yaklaşım söz konusu ve bütün konuları Lübnan'da olduğu gibi çok açık yüreklilikle ele alıyoruz ve neler yapabileceğimizi konuşuyoruz" dedi.

Gazetecilerin forumdaki konuşmasında dış müdahalenin bölgedeki durumu daha da zorlaştırabileceği şeklindeki ifadelerini sormaları üzerine de Davutoğlu, konuşmasında özellikle askeri nitelikli olan, bölgede tepki doğuracak ve içerideki şartları zorlaştıracak müdahalelerden bahsettiğini belirterek, "İnsani yardım şeklinde olabilecek müdahaleler veya katkılar ise herkesin yapması gereken görevler. Biz şu anda bölgede barışçıl bir dönüşüm aşaması konusunda bütün çabamızı sarf etmek durumundayız" dedi.

Davutoğlu, temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek.
 
aa



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,544 µs