En Sıcak Konular

Bakan Çelik: Kılıçdaroğlu bedelsiz atıyor

13 Mart 2011 13:39 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bedelsiz askerlik ve askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin yaptığı açıklamalara hükümet kanadından tepki geldi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Bunlar bedelini düşünmeden, bedelsiz ve desteksiz atmalardır." dedi.

Yeşim Bursa Derneği'nin kahvaltısına katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecininCHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerlik çıkısını hatırlatması üzerine Bakan Çelik, Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerinde bedelini düşünmeden bedelsiz ve desteksiz attığını söyledi. Bakan Çelik, "Seçime gidiyoruz. Bunlar bedelini düşünmeden bedelsiz desteksiz atmalardır olarak değerlendiriyorum. Son 3 ay içerisinde bu cümleleri çok duyacağız. Vatandaşımız bu kısa süreli seçim dönemine ait bu ifadeleri itibar etmeyeceği inancı içerisindeyim. Çünkü ülke yönetimi ciddiyet ve her alanda hesap kitabı gerektirir. Bu hesaptan yoksun olan kadroları sırf iktidar aşkı uğruna söyledikleri geçici bir dumandan ibarettir." diye konuştu.

SANIKLARIN ADAY GÖSTERİLMESİ ETİK DEĞİL

'Dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteyen muhalefet partilerininErgenekonsoruşturması çerçevesinde tutuklu sanıkları aday göstermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da cevaplandıran Bakan Çelik, tutukluların aday gösterilmesini etik bulmadıklarını söyledi. Sanık konumunda olanların suçlu olduklarını hiçbir yerde ifade etmediklerini anlatan Devlet Bakanı Faruk Çelik, şöyle devam etti: "Ama devam eden davalar var. Siyasetçilerin bu devam eden ve Türk siyaseti açısından çok nem arz eden bu davaların neticelenmesini beklemelerini etik açıdan çok doğru olacağı inancı içerisindeyim. Hukuki boyutu bir kenara bırakınız, etik olarak böyle suçlamalarla karşı karşıya bulunan ve bu hesabını verme yolunda olan insanları arkadan dolanarak parlamentoya taşınmaları son derece yanlış buluyorum."

cihan

 

 

 



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs