En Sıcak Konular

Demirtaş: Nevruz'u alanlarda coşkuyla kutlamak istiyoruz

13 Mart 2011 12:54 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu yıl Nevruz Bayramı'nı alanlarda coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

Demirtaş, "Nevruz, nevruz meydanı olarak bilinen alanda kutlanacak. Türkiye genelinde resmi olarak kutlayacağımız 126 merkezde de barış içerisinde herhangi bir sorun, taşkınlık, müdahale yaşanmadan ve güzel kutlanması için gayret içinde olacağız. Bu yıl büyük bir görkem ve coşkuyla kutlamak istiyoruz." dedi. 

BDP Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ile DTK Eş Genel Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında, Nevruz Bayramı kutlamalarının programını açıkladı.

BDP Parti Meclisi Üyesi Mihdi Perinçek, Nevruz mitinglerinin 17-21 Mart tarihleri arasında yapılacağını belirterek, "Komisyonlarımız teşkilatlardan aldığı görüşler doğrultusunda 40'ı il merkezi olmak üzere 126 yerde miting yapmayı planlıyoruz. Bu mitinglerde halkla buluşacak sanatçılar ve konuşmacılar belirlenmiştir." diye konuştu.

Demirtaş ise Nevruz Bayramı için yurt dışı ve yurt içinden binlerce kişiyi davet ettiklerini söyledi. Nevruz'un, geçmişte büyük acılara tanıklık eden bir bayram olduğunu belirten Demirtaş, "Bu bayram bütün Ortadoğu halkları açsından önemli, Kürt halkı için de ayrı bir önemi vardır. Nevruz kendi küllerinden kendini yaratmaya devam ediyor. Şırnak ve Iğdır'dan start vereceğiz." diye konuştu.

"HÜKÜMETTEN KUTLAMALARA KATKI YAPMASINI BEKLİYORUZ"

Nevruz'un topluca kutlanacağı merkezlerden birinin Van, diğerinin de Diyarbakır olduğunu belirten Demirtaş, şunları söyledi: "Diyarbakır'da pazar gününe denk gelmesi nedeniyle 20 Mart'ta yapılması planlandı. Çeşitli spekülasyonlar da yapılıyor ama şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Nevruz, Nevruz Meydanı olarak bilinen alanda kutlanacak. Türkiye genelinde resmi olarak kutlayacağımız 126 merkezde de barış içerisinde, herhangi bir sorun, taşkınlık, müdahale yaşanmadan ve güzel kutlanması için gayret içinde olacağız. Bu yıl büyük bir görkem ve coşkuyla kutlamak istiyoruz. Elbette hükümetin de burada önemli bir sorumluluğu var. Biz BDP ve DTK olarak kutlamaların coşkuyla barışçıl bir şekilde kutlanmasını isterken, hükümetten de tedbirler konusunda benzer bir yaklaşım içinde olmasını bekliyoruz. Edirne'den Van'a, halk her yerde büyük bir katılımla bunu kutlayabilmelidir. Hükümet de bunun gerçekleşmesi için katkı sunmalıdır. Bu yılki nevruzun denk geldiği bir siyasal süreç var. Kürt sorunu ve anayasal süreci tartışılıyor. Seçim de önemli bir siyasal gündem olarak duruyor. Bunlar nevruzun anlamını daha da güçlendiriyor."

cihan



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs