En Sıcak Konular

Afrika'nın ilk Türk diş hastanesi açıldı

12 Mart 2011 09:56 tsi
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye-Tanzanya Ticaret ve Yatırım Forumu'na katıldı. Çağlayan, bakan seviyesindeki ikili temasların ardından Türk diş hekimleri tarafından Tanzanya'da kurulan, Afrika'daki ilk Türk diş hastanesinin açılışını yaptı.

Yaklaşık bin metrekarelik arsa üzerinde 700 metrekarelik kapalı alana sahip Turkish Esnan Dental Center, biri İzmirli diğeri Manisa'dan 2 diş hekimi tarafından kuruldu. Tanzanya'da hastane açtıkları için diş hekimlerini tebrik eden Bakan Çağlayan, "Son derece modern cihazlarla donatılmış bir merkez olmuş." dedi.

2008 ve 2009 yıllarında Tanzanya'ya İzmirli gönüllü doktor grubuyla sağlık taramalarına katıldığını belirten diş hekimi Emin Şimşek ise "Tanzanya'da yaptığımız sağlık taramalarında elde ettiğimiz izlenimler sonucunda, Afrika'nın Türk öğretmenine, Türk doktoruna ve Türk insanına ihtiyacı olduğuna gördük. Eğitim gönüllüsü olarak Tanzanya'ya 15 sene önce gelen öğretmen arkadaşlarımızın dişleri herhalde çürümeye başlamıştır. Bari onlara biraz faydamız olsun mülahazası bu projenin hayata geçmesinde önemli bir faktör oldu." şeklinde konuştu.

Yine 2009 yılında Tanzanya'ya gönüllü diş doktoru olarak gelen Diş hekimi Necati Can da "Başta implant ve ortodontik tedavi olmak üzere her türlü diş hekimliği hizmeti vermekteyiz. Şu anda diş merkezimizde sürekli kalan 2 diş hekimi meslektaşımız var. Bizler de ayda 1 kez gelip gidiyoruz. Umduğumuzdan daha iyi bir talep var. Tüm Türk doktorlarımızın Afrika'da kendi branşlarında sağlık merkezleri açmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılış programına Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Dr.Şander Gürbüz, Türk işadamları ve Tanzanyalı diş hekimleri de katıldı.

CİHAN



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs