En Sıcak Konular

Perinçek: Devrim olmazsa Ergenekon davası 40 yılda da bitmez

11 Mart 2011 20:55 tsi
Ergenekon ana davasının talepler bölümünde tutuklu sanık İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, devrim olmazsa Ergenekon davasının 40 yılda dahi bitmeyeceğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının talepler bölümünde tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de talepte bulunmak için söz istedi. Danıştay saldırısından 9 gün sonra yaptığı basın toplantısına ait görüntülerin bir bölümünü duruşma salonunda izleten Perinçek, bu toplantıda saldırının Bulgaristan bağlantısından söz ettiğini söyledi. Perinçek, Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli bir polis memurundan bu bilgileri öğrendiğini ifade etti. Bu bilgileri 4 farklı yerden doğrulattıktan sonra basın toplantısında açıkladıklarını belirten Perinçek, sanık Alparslan Arslan'ın Bulgaristan bağlantısının üstünün örtüldüğünü iddia etti.

Sanık Arslan'ın Ankara'da gözaltındayken yapılan mülakatı sırasında Bulgaristan bağlantısının ortaya çıktığını belirten Perinçek, bu mülakat çözümü ve görüntü kayıtlarının istenmesini talep etti.

Alparslan Arslan'ın saldırıdan bir gün önce Ankara'daki yemekte Koray Yılmaz'ın yanında olan kadının kim olduğunun belirlenmesi gerektiğini dile getiren Perinçek, "O bayan Gonca Bahar mı? Gonca Giray mı? Jovika mı? Arslan ile yemek yiyen bu meçhul bayan hakkında MİT'ten bilgi istenilmesini talep ediyorum." dedi.

Arslan'ın saldırı için robotlaştırıldığını, Allah'ın askeri rolünün ideolojik olarak dayatıldığına tanık olunduğunu iddia eden Perinçek, gelinen aşamada bütün yalanların ortaya çıktığını savundu. Danıştay suikastinin türban nedeniyle yapıldığını hiçbir şekilde kabul etmediğini belirten Perinçek, "Bu olayın Arslan'ın kendi iradesiyle olmadığı çok açık. Bu örgütlü bir iş. Daha ilk günden bu suikast kapatılıyor, arkasındaki örgüt kapatılıyor." iddiasında bulundu.

Başkan Köksal Şengün'ün kendisiyle yapılan bir röportaj sırasında 'Bu dava 30 yılda bitmez' şeklindeki sözünün yer aldığı 9 Haziran 2010 tarihli gazete haber küpürünü mahkemeye sunan Perinçek, "Bu dava, devrim olmazsa 30 yılı bırakın 40 yılda da bitmez." ifadesini kullandı.

Hakim Özese, Perinçek'in basın toplantısında söz ettiği suikast yapılacak 2 devlet kurmumun hangileri olduğunu sordu.

Birinin Adalet Bakanlığı, diğerinin de dönemin 10. Cumhurşbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olabileceğini belirten Perinçek, bu sorunun cevabının mahkemede ortaya çıktığını söyledi. Türkiye'nin seçime gittiğini hatırlatan Perinçek, tahliyesini talep etti.

Sanık Perinçek'in ardından 5 yıldır bir hücrede kaldığını, hücre bahçesinin olmadığını ve penceresine güneş vurmadığını ifade eden tutuklu sanık Osman Yıldırım, "Hücremin biraz daha küçültülmesini talep ediyorum." diyerek sözlerine başladı.

OSMAN YILDIRIM'DAN İLGİNÇ İTİRAFLAR

Cumhuriyet gazetesine yapılan eylemleri kendisinin yaptırdığını, Danıştay saldırısını da kendisinin yaptığını öne süren Yıldırım, "Ateş eden bendim. Daha sonra silahı Alparslan'a ben verdim, üstlenmesini istedim. Alparslan suçsuzdur. El bombaları ve glock silahlar da bana aittir. Bu suçlardan dolayı en ağır şekilde cezalandırılmamı istiyorum." iddiasında bulundu.

Sanık Yıldırım, "Necip Hablemitoğlu, Cem Ersever'i ben öldürdüm. Gazi Mahallesi'ndeki kahvehaneyi ben taradım. Sonra polis elbisesi giyerek kargaşada yer aldım. 17 kişiyi de ben öldürdüm. Buradaki tek suçlu benim. Salonda bulunan herkes suçsuzdur." iddialarını da dile getirdi.

Doğu Perinçek'in tespitlerinin doğru olduğunu belirten Yıldırım, "Kendisine yönelik olumsuz hareketlerimden dolayı özür diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

cihan



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,277 µs