En Sıcak Konular

BM, Japonya'ya yardıma hazır

11 Mart 2011 20:33 tsi
Japonya'yı vuran depremin yaralarını sarmak için uluslararası kamuoyu ayağa kalktı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Birleşmiş Milletler'in Japon halkına yardım için elindeki tüm imkanları seferber etmeye hazır olduğunu dile getirdi. Genel Sekreter uluslararası camianınJaponyaiçin, ''Birleşmiş Milletler ne gerekiyorsa yapmaya hazır.'' dedi.

Ban, BM'in New York'taki Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, başında olduğu kurumun Japonya'ya yapılacak olan insani yardımların organize edilebilmesini öncelikle sağlayabileceğini ifade etti.

Japonya'nın BM'e en fazla yardım eden ülkelerin başında geldiğine işaret eden Genel Sekreter Ban, ''Japon halkının bu zor zamanındaBirleşmiş Milletlerolarak her şeyi canla-başla yapmaya hazırız.'' diye konuştu.

ABD, VATANDAŞLARINI JAPONYA'YA GİTMEMELERİ KONUSUNDA UYARDI

Japonya'da yaşanılan 8.9 şiddetindeki depremin ardında bir açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, doğal afet sonrası yaşanılan can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Obama,depremsonrası bu ülkedeki durumun yakından takip edildiğini belirterek, Japonya'ya istemesi durumunda acil yardım yapmaya hazır olduklarını aktardı. Japon hükümeti ile felaketin yaralarını sarabilmek için yakın işbirliği içinde olduklarını belirten Obama, depremin yaralarını sarabilmek için gerekli olan yardımı yapacaklarını dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da Japonya'daki Amerikalıların durumu hakkında bilgi edinmeye çalıştıkları belirtildi. Dışişleri Bakanlığı, Japonya'ya gitmeyi planlayan Amerikalıları seyahat yapmamaları konusunda uyardı.

Açıklamada Japonya'nın iyi bir müttefik olduğu belirtilerek, ''ABD olarak Japon halkının yardım ihtiyacını karşılaması için yardım sözü veriyoruz. Japon halkının bu zor zamanında da onlar için dua ediyoruz.'' denildi.

cihan



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,640 µs