En Sıcak Konular

Diyarbakır'da AK Parti'ye aday yağmuru

11 Mart 2011 19:29 tsi
Seçim takviminin işlemeye başlamasıyla birlikte, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na iki günde 29 kişi, milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. Müracaatlar, 14 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Çok sayıda ismin Ankara'ya giderek genel merkeze başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Dün akşam saatleri itibariyle AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na başvuran isimler şöyle:

"Ekrem Tosun, Vahdettin Bahadır, Cavit Torun, Diyadin Özislam, Ahmet Fikret Öcal, Abdurrrahman Yakut, Baki Aksoy, Ahmet Ay, M. Nesim Aydın, Adnan Nabikoğlu, Adnan Öztürk, Oya Eronat, Şafak Yöntürk, Leyla Zeynep Yalınkılıç, Nabi Aksoy, Nezahat Barutçuoğlu, Hayrettin Yıldırım, Kutbettin Durucan, Mahmut Erdoğmuş, V. Tercil Budak, Semra Değer Aksoy, Veysi Bilgiç, Aziz Taşkıran, Asuman Düzeli, Aziz Cem Apaydın, Hüseyin Yağmur, Aydın Güzel, Orhan Çetinkaya ve Hüseyin Yalçın."

Siyasi partilerdeki hareketlilik hızlanırken, milletvekili aday adaylarının en çok başvuru yaptığı partilerden biri AK Parti. Diyarbakır'da il başkanlığı sürekli yoğunluk yaşıyor. Maden Tetkik Arama Güneydoğu Bölge Müdürü Ekrem Tosun, görevinden ayrılarak AK Parti'den aday adaylığı için başvuruda bulundu. Ekrem Tosun, çalıştığı kurumdan perşembe günü itibariyle istifa ettiğini ve 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak istediğini belirtti. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na gelen Tosun, evraklarını teslim etti.

Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Halit Advan, "Bütün aday adayı arkadaşlarımızı cesaretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah muvaffak etsin. Bütün aday kardeşlerimize eşit mesafede duruyoruz. Temayül yoklamamız olacak, demokratik bir yarış olacak, bunun sonucunda da genel merkezimiz jürisini oluşturacak, buradaki mülakattan sonra aday adaylarımızın unvanı değişecek adaylarımız olacak. Hepsini tebrik ederiz." dedi. Erganili olduğunu belirten Ekrem Tosun da vatandaşlarla yaptıkları istişareler neticesinde kendisine yönelik bir teveccüh gördüğü için bunu görev addederek aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

Memur-Sen Diyarbakır Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yasin Yıldız ise AK Parti'den Diyarbakır milletvekili aday adayı oldu. 2001 yılından bu yana kurucu başkanlığını yaptığı sendikadan istifa ettiğini belirten Yıldız, cumartesi günü AK Parti'ye müracaatını yapacağını söyledi. Yıldız, yıllardır sivil toplum kuruluşlarında görev yaptığını; tecrübesini, birikimini, halkına, bölgesine ve ülkesine Meclis'ten katkı sunmaya karar verdiğini belirtti. Güneydoğu'ya ve Diyarbakır'a hizmet etme talebiyle bu işe talip olduğunu anlatan Yıldız, "Kürt sorunu bölgemizin en önemli sorunlarından biridir. Bu sorunun demokratik ve barışçıl yollardan çözümü noktasında girişimlerimiz, çözüme dayalı taleplerimiz artarak devam edecek." şeklinde konuştu.

AK Parti Diyarbakır eski İl Başkanı Ahmet Öcal da Diyarbakır'ın sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf edeceğini vurguladı.

Başbakanlık Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Diyarbakır Bölge Müdürü Kutbettin Aydoğdu ise AK Parti'den Bitlis milletvekilliği aday adaylığı için müracaatta bulundu. Aydoğdu, adaylığıyla ilgili şöyle dedi: "Hükümetimiz, ülkemiz genelinde uzun yıllardır çok başarılı hizmetlere imza atıyor. Bu çaba ve çalışmaların pozitif sonuçlarını, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında rahatlıkla görebiliyoruz. Uzun yıllardır sürdürdüğüm görevim boyunca edindiğim birikim ve tecrübelerimi daha üst platformlarda değerlendirmek ve halkımıza hizmet olarak sunabilmek amacıyla AK Parti Bitlis milletvekili aday adaylığı için görevimden ayrılıyorum."

cihan

 



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs