En Sıcak Konular

''Mehmet Akif eserleri kütüphanesi'' açıldı

11 Mart 2011 15:24 tsi
Türkiye Yazarlar Birliğince (TYB) düzenlenen ''Mehmet Akif Bilgi Şöleni'' kapsamında, ''Mehmet Akif Eserleri Kütüphanesi''nin açılışı yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliğince (TYB) düzenlenen ''Mehmet Akif Bilgi Şöleni'' kapsamında, ''Mehmet Akif Eserleri Kütüphanesi''nin açılışı yapıldı.
 
TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Kızılay Milli Müdafaa Caddesi'ndeki kütüphanenin açılışında, birliğin 20 yıl boyunca hizmet verdiği binadan taşındığını, eski binalarını da Mehmet Akif Araştırmaları Merkezi ve Mehmet Akif Eserleri Kütüphanesi olarak düzenlediklerini söyledi.

Daha önce Bilgi Şöleni kapsamında düzenledikleri sempozyumları kitap haline getirdiklerini, bu yıl da beşinci kitabın hazırlanacağını anlatan Doğan, böylece Mehmet Akif ile ilgili Türkiye'nin en geniş yayın külliyatına sahip olacaklarını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy'un hakkında en çok yazı yazılan ve kitap yayımlanan edebiyatçı olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

 ''Öncelikle Mehmet Akif'in eserlerini eski harfli basımlardan itibaren toplamaya çalıştık. Sonra da Akif ile ilgili yazılmış olanları, klasik addedebileceğimiz, Mithat Kemal'den, Hasan Basri'den itibaren toplamaya çalıştık. Bu kütüphaneye Mehmet Akif ile ilgili eser sahiplerinin katkısını sağlamak için bir duyuru yaptık. Mehmet Akif araştırmalarının şu anda piri diyebileceğimiz Ertuğrul Düzdağ, Akif ile ilgili yayınladığı kitaplardan ikişer nüsha gönderdi. Böylece kendi telif eserlerini bağışlayan yazarların da başında yer aldı. Ayrıca kütüphaneye, kendi eseri olmadığı halde kitap hediye edenler de oldu.''

Kütüphanede Mehmet Akif ile ilgili yazılmış eserlerin yüzde 85'inin mevcut olduğunu bildiren Doğan, ''Eğer Mehmet Akif araştırmacısı, piyasada bulunmayan kitapsa, ihtiyaç hissederse, biz ona fotokopisini göndermeyi taahhüt ediyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra, kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı yapıldı.

AA

 

 



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,085 µs