En Sıcak Konular

Daha yeni Başbakan açmamış mıydı?

11 Mart 2011 14:29 tsi
Daha yeni Başbakan açmamış mıydı? Başbakan Erdoğan'ın geçen gün açılışını yaptığı ve 2 milyar dolarla Türkiye'nin en büyük doğrudan demir çelik yatırımı olan Türk-Rus ortaklı MMK Atakaş'ta sürpriz bir gelişme yaşandı...

Şirketin Rus ortağı ve aynı zamanda Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden olan Magnitorsk Demir ve Çelik İşleri (MMK) şirketi, Atakaş Şirketler Grubu'na ait demir çelik fabrikasında kalan yüzde 50'lik hisseyi de alarak hisselerin tamamına sahip olduklarını duyurdu. Atakaş Grubu'ndan alınan bilgiye göre ise satışla ilgili henüz kesinleşmiş bir durum yok, ancak iki grup arasında görüşmeler devam ediyor. Üstelik bu görüşmeler sonucunda iki taraf da hisse alabilir.

MMK şirketi Başkanı Viktor Raşnikov, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Atakaş şirketinin yüzde 50'lik hissesinin satın alımıyla ilgili anlaşmanın 1 Kasım'dan önce tamamlanacağını kaydetti. Şatışla ilgili ifade edilen tutar ise 465 milyon dolar.

MMK'nın Rusya, Ortadoğu ve özellikle de Türkiye gibi hızla gelişen kilit piyasalarda var olma stratejisi çerçevesinde Hatay'daki tesisin yüzde 100'ünü satın aldığını belirten Raşnikov, “Bu satın alma şirket yönetimini daha etkili bir hale getirecek ve ve Türkiye gibi gelişen piyasadaki kar oranının artırılmasına yardımcı olacak” dedi.

2 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞACAK

Türkiye'nin yeni ve büyük yassı çelik üreticilerinden biri haline gelen tesisin 2 bin 500 kişiye istihdam sağlaması ve tesisten yılda yaklaşık 1.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Üretiminin yüzde 80'ini iç pazara, yüzde 20'sini yurt dışına pazarlamayı planlayan MMK,inşaat, otomotiv, imalat sanayi, gemi inşa, beyaz eşya sektörü ve buna bağlı tüm çelik kalitelerini üretmeyi amaçlıyor. Yılda 2,5 milyon ton sıvı çelik üretim kapasitesine sahip tesisin bölgede yeni yatırımların ve istihdamın da önünü açması bekleniyor.

aa



Bu haber 1,723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs