En Sıcak Konular

Gökçek, CHP'nin yeni liderini açıkladı

11 Mart 2011 13:55 tsi
Melih Gökçek, genel seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni liderinin kim olacağını açıkladı...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genel seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni liderinin Ergenekon'dan tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan olacağını iddia etti.

Gökçek, DSP'den istifa ederek CHP'ye katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve partinin Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in güçlerinin Özkan'a yetişemeyeceğini söyledi.

 

Gökçek, twitter'da, ''Biliyorsunuz Süheyl Batum, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın CHP'den adaylıkları açıklandı. Gürsel Tekin, ciddi tavır koydu. Kemal Kılıçdaroğlu, Batum'un kulağını çekti. Batum geri adım atmak zorunda kaldı. Bunun üzerine Balbay ve Özkan karşı atağa geçti. Balbay ve Özkan, 'Siz bizi CHP'den aday yapmazsanız biz de bağımsız aday oluruz, birimiz Ankara'dan, birimiz İstanbul'dan. Süheyl Batum, hemen parti içinde bu kozu kullanarak 'Bunlar Ankara ve İstanbul'da 4 ila 6 milletvekilimize mal olur' diyerek, Balbay ve Tuncay'ın aday olmalarında ısrarcı oldu. Şimdi Balbay ve Özkan CHP'den aday oluyor.'' ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'karizmatik' olarak nitelendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genel seçimin hemen ardından Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktan düşürüleceğini 'kesin' sözleriyle duyurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gücünün gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'a yetmeyeceğini belirten Gökçek, ''Ben siyasetten bir parça anlıyorsam, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özkan'a gücünün yetmesi mümkün değil. Hayırlı olsun. Senaryoyu yazmak değil, tutturmak önemli. CHP'de dün herkes Baykalcıydı. Sonra yüzde 95'i Kemal Kılıçdaroğlu'cu oldu. Yarın da hemen hiç zorlamadan yüzde 95'i Özkancı oluverirler.'' açıklamasını yaptı. (CİHAN)



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs