En Sıcak Konular

Salim Uslu istifa etti

11 Mart 2011 13:53 tsi
HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti...

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti... Uslu, Konfederasyon Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, istifa kararını açıklayarak, bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. (AA)

USLU: "SAYIN BAŞBAKANIN DAVETİ, YENİ SÜREÇTE PARTİDE BULUNMAM ŞEKLİNDE. 'NİÇİN' VE 'NEREDEN' ŞEKLİNDE SORUM OLMADI. SAYIN BAŞBAKAN HANGİ SEÇİM BÖLGESİNDEN TAKDİR EDERSE..."

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Salim Uslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine milletvekili aday adaylığına karar verdiğini belirterek, "Sayın Başbakanın daveti, yeni süreçte partide bulunmam şeklinde. 'Niçin' ve 'nereden' şeklinde sorum olmadı. Sayın Başbakan hangi seçim bölgesinden takdir ederse..." dedi.

Uslu, Konfederasyon Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ilkeleri ve tutarlılıklarının HAK-İŞ'i, Türk sendikal hareketinin nitelik olarak en etkin ve saygın konfederasyonu konumuna getirdiğini söyledi. HAK-İŞ'in nicel olarak Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu olduğunu dile getiren Uslu, konfederasyonun, çalışma hayatının ve uluslararası sendikal hareketin vazgeçilmezi, güçlü ve saygın bir kuruluşu olduğunu ifade etti.

Uslu, Konfederasyonun öyküsünün gerisinde erdemli insanlar, adanmış hayatlar bulunduğunu kaydetti. Kimi zaman ön planda kimi zaman arka planda olsa da HAK-İŞ'in bugüne kadar demokrasinin ve demokrasi isteyen aydınların her girişiminde taraf olduğunu anlatan Uslu, bu kapsamda demokrasinin bir hayat biçimi olması için sözcülük ve öncülük yaptıklarını kaydetti. Deneyimlerini, birikimlerini eğilip bükülmeden Parlamento'da savunmak gerektiğine inandığı için HAK-İŞ Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildiren Uslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetinin kendisine dün geç saatlerde iletildiğini belirtti. Daha önce de bu konuda davetler aldığını ancak tercihini sendikacılıktan yana kullandığını anlatan Uslu, "Yoğun, yorgun ama mutlu bir mücadeleden sonra yeni bir başlangıç yapıyorum. Mücadelemi birikimlerimle birlikte siyaset kulvarında sürdüreceğim. Bugüne kadar işçilik yaparak sürdürdüğüm sendikal mücadeleyi bundan böyle siyaset işçiliği yaparak politika kulvarında sürdüreceğim" dedi.

Tüm siyasi partilere çağrıda bulunan Uslu, seçim beyannamelerinde "uçuk kaçık vaatler yerine ayakları yere basan projeler, AB sürecine ilişkin bir ajanda ve yeni anayasa konusundaki görüşlerinin" yer alması gerektiğini belirtti. Uslu, "Kimi hata ve eksiklerim olmuş olabilir ama bilerek ve isteyerek yaptığım bir hata söz konusu değildir. Geriye dönüp baktığımda utanacağım, başımı önüme eğeceğim bir ayıbım, defom olmamıştır. HAK-İŞ'ten ayrılırken arkamda tertemiz bir geçmiş bırakıyorum" diye konuştu.

Salim Uslu, nereden aday adayı olacağına yönelik bir soru üzerine "Sayın Başbakanın daveti, yeni süreçte partide bulunmam şeklinde. 'Niçin' ve 'nereden' şeklinde sorum olmadı. Sayın Başbakan hangi seçim bölgesinden takdir ederse... Biz sendikal mücadeleden geliyoruz. Bizim için hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır" diye konuştu. (AA)



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs