En Sıcak Konular

Bir yanında Uzan bir yanında Sezer!

0 0 0000 00:00 tsi
Bir yanında Uzan bir yanında Sezer! CHP iki seçim arasında nasıl değişim geçirdi? Bunu anlamak için iki seçimde Baykal'ın yanına aldığı isimlere göz atmak gerekiyor. 4 Kasım 2002'de "bir yanında Kemal Derviş, öbür yanında Yaşar Nuri Öztürk" ile meydanlara inen Baykal şimdi şansını Uzan

Türkiye artık seçim sathında... Üstelik bu süreç hızlandırıldı. AKP erken seçimin 24 Haziran'da yapılmasını istiyor. Bunun için Meclis'e önerge verdi.

Türkiye seçim sathına girdiğinden solda birlik çalışmaları da hızlanmışa benziyor. Elbette bu birlik sadece solda değil. Dün Genç Parti'yi ittifak görüşmeleri için kabul eden CHP yönetimi, bu kez birlik için DSP'ye çağrıda bulundu. Tandoğan ve Çağlayan meydanından "birleşin" mesajı alan Baykal, DSP'ye yeşil ışık yaktı. Baykal "Ecevit ortak noktamız" dedi.

CHP lideri Deniz Baykal, geçtiğimiz 4 Kasım seçimlerinde de ittifaka gitmişti. Geçtiğimiz seçimlerde bir yanına Kemal Derviş, diğer yanına da Yaşar Nuri Öztürk hocayı olan Baykal, seçim sonrasında ikili ile yollarını ayırmıştı. Şimdi Baykal seçime farklı izimlerle giriyor. Eğer Genç Parti ile görüşmeler olumlu sonuçlanırsa ve DSP CHP'nin çağrısına kulak verirse, Baykal'ın bir yanında Cem Uzan, diğer yanında ise Zeki Sezer olacak.

Bu ise Baykal'ın yeni seçim söyleminin ne olacağının önemli bir işareti olarak algılandı. Baykal geçtiğimiz seçimlerde "Mevlana, Hacı Bektaş, Yunus Emre" odaklı Anadolu solu söylemi kullanmıştı. Eğer Baykal bu seçimlerde Uzan ve Sezer ile meydana çıkacaksa, Baykal'ın aşırı milliyetçi bir dil kullanacağı söylenebilir.

Peki, bu birliktelikler mümkün mü? Çağlayan ve Tandoğan'daki kitleler solda birlik çağrısı yapmıştı. Ancak uzun bir süredir birlik çağrısı yapılan solda partiler bir araya gelemiyor. Baykal'ın "CHP çatısı altında birleşelim" çağrısı diğer partilerden yanıt bulmuyor. DSP uzun bir süredir tek çatı anlayışına karşı çıkıyor. Ancak seçim çok yaklaştığı için birliktelik gerçekleşirse kimse de şaşırmamalı. DSP'nin "teklifi ciddiye alıyoruz" açıklaması boşuna değil.

www.iyibilgi.com



Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,601 µs