En Sıcak Konular

Kıbrıs PKK'nın geçiş ve para toplama merkezi

0 0 0000 00:00 tsi
Kıbrıs PKK'nın geçiş ve para toplama merkezi ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yıllık olarak yayınladığı Terörizm Raporu'nda, faaliyetlerini Kuzey Irak'tan organize eden PKK'nın, Kıbrıs Adası'nda da varlığını sürdürdüğü ancak eylem yapmadığı belirtildi..

Rapor, Gül'ün sözüyle başlıyor ABD Dışişleri Bakanlığı yıllık olarak yayınladığı terör raporunun 2007 versiyonunu dün kamuoyuna duyurdu. Kongra-Gel adıyla faaliyetlerini sürdüren PKK raporda terörist organizasyonlar listesinde yer aldı. En dikkat çeken nokta ise örgütün faaliyet noktalarından biri olarak Kuzey Kıbrıs'ın gösterilmesi. Raporda PKK'nın Kıbrıs'ta faaliyetlerini aktif olarak sürdüğüne dikkat çekti. Örgütün adayı fon temini ve transit bölgesi olarak gördüğü belirtildi.

ÖNEMLİ DESTEK
Kuzey Kıbrıs'taki bin 500 Kürt'ten PKK terör örgütüne önemli bir destek geldiği de vurgulandı. Ancak adadaki çok sayıdaki Türk askeri sayısının PKK'nın bu bölgede açık bir şekilde faaliyet göstermesine caydırıcı bir durum oluşturduğu yorumu da yapıldı. Terör örgütünün tanımı ve faaliyet alanları, gücü, operasyon alanları ve dış yardımları da ayrı bir bölümde incelendi. Buna göre 1999'a kadar PKK'ya destek veren Suriye ve İran'ın daha sonra Türkiye ile örgüte karşı işbirliği yaptığı belirtildi. Örgütün insan gücü ise Kuzey Irak'ta 3-5 bin kişi arasında gösterildi. Raporda PKK'nın tüm faaliyetlerini Kuzey Irak'tan organize ettiğine dikkat çekildi. Raporda Avrupa'nın birçok ülkesinde PKK sempatizanlarının örgüte parasal destek sağladığı vurgulandı. Örnek olarak İsviçre'de 4 bin kadar PKK sempatizanı ve örgütün 100 kadar koordinatör işlevini gören elemanın varlığı gösterildi. PKK elebaşlarının Avrupa ülkerinde 6 ayda bir iş değiştirdiklerinden dolayı fark edilmedikleri, medya ilişkileri ve para toplama faaliyetlerinin örgüt elemanlarının ana görevleri olduğu vurgulandı.

EL KADI ELEŞTİRİSİ
Raporda Türkiye'nin Suudi işadamı Yasin El Kadı'nın mal varlığı üzerindeki dondurma kararını iptal etmesi eleştirildi. BM'nin terörist listesinde listesinde yer alan El Kadı'nın malvarlığının dondurulması ile ilgili alınan kararın iptal edilmesi Birleşmiş Milletler'in kararlarına meydan okuma olarak yorumlandı.

Sabah



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,465 µs