iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Sen de yap ama yapanı var!

11 Mart 2011 10:35 tsi
Sen de yap ama yapanı var! Aslında Kılıçdaroğlu'nun suçu yok. CHP'de bir çok sorun olabilir ama 'yaratıcılıktaki hasislik’ bambaşka. 'Kamuoyu bunu yutar mı' ayrı ama CHP’li kurmaylar nasıl yutuyor?.. iyibilgi Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin iktidar olması durumunda ‘Aile Sigortası’ uygulamasını getireceği vaadi biliniyor. Üzerindeki teknik tartışmalar da, olurdu olmazdı çekişmeleri de sürüyor.

Ancak işin bir diğer noktası siyasi partilerin-sadece CHP’nin değil-yaratıcılık ve aynılık konusunda hayli çorak olmaları.

Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası’ndan ödenecek paranın evin hanımına yapılacağını, paranın kadınların hesabına yatırılacağını, evin beyinin de gerekirse eşinden para isteyeceğini söylüyor.

Hatta pratik bir siyasi uygulama olarak katıldığı toplantılarda hanımlara önce, “sizin hesabınıza mı yatıralım eşinizin mi” diye soruyor, gelecek yanıt aşikar olduğundan da konuyu bağlıyor.

Güzel, yapılabilir.  İyi ama bu uygulamayı aynı şekliyle, hanımların hesabına para yatırılması uygulamasını vaadeden, gerçekleştiren ve halen uygulayan bir diğer ve rakip parti yok mu?

Var ise, kimse çıkıp Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Genel Başkanım aile sigortası iyi, güzel, hani tartışılıyor da, fakat şu hanımların hesabına para yatırılması meselesini o parti zaten yapıyor, biz başka bir kulvar açalım” demiyor mu? 

Peki bu o kadar önemli mi? Önemi şurada.. “Benim adım Kemal, ben bulurum” çıkışının toplumsal ilgiyi (eleştiren veya onaylayan) çektiği inkar edilemez.

Ama CHP’ye eğilimli kişiler açısından “söz” veriliyor olması bir güven işareti ve aslında CHP liderliğinde aranan bir unsur. Gerçekte AKP’nin bu konunun üzerine bu kadar gitmesinin zihinaltı da bu.

Oysa bu örnekte, sadece CHP’liler değil tüm Türkiye, AKP’nin kadınların hesabına para yatırdığını ve bunu ilk söyleyip uygulayan olduğunu biliyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,678 µs