En Sıcak Konular

Kaddafi'nin oğlu: Zaferimiz yakındır!

11 Mart 2011 08:36 tsi
Kaddafi'nin oğlu: Zaferimiz yakındır!

Libya'daki hareketlilik sürüyor. İşte gelişmeler...

08.11:  CLAPPER'IN KADDAFİ İLE İLGİLİ SÖZLERİ ÜLKEYİ KARIŞTIRDI

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'ın, Kongre'de katıldığı oturumda, "Libya lideri Muammer Kaddafi rejiminin uzun vadede (isyancılara karşı) galip geleceğini düşünüyorum" şeklindeki açıklaması ülkede tartışma yarattı.

Clapper, Senato Silahlı Hizmetler Komitesindeki oturumda, Kaddafi'ye bağlı güçlerin isyancılara göre daha donanımlı, daha fazla lojistik kaynağa sahip, daha disiplinli ve eğitimli olduğunu belirtti.

Libya'nın, Ortadoğu'daki ikinci en büyük hava savunma sistemine sahip olduğuna işaret eden Clapper, "Basında yer alan spekülasyonların aksine, Kaddafi'nin iktidarı bırakmaya niyetli olduğunu sanmıyorum. Elimizdeki tüm kanıtlar, ki bunları kapalı oturumda tartışmaya hazırım, Kaddafi'nin mevzisini koruyacak gibi göründüğünü ortaya koyuyor. Durum çok değişken, ancak uzun vadede rejimin galip çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

James Clapper, ayrıca, Libya'da herhangi bir tarafın belirleyici bir zafer elde etmemesi halinde, ülkenin, Kaddafi'nin başkent Trablusgarp ve çevresini, isyancıların da doğudaki Bingazi kentini elinde bulundurduğu iki ya da daha fazla özerk mini-devletlere bölünebileceğini kaydetti.

06.30: KADDAFİ'NİN OĞLU: "ZAFERİMİZ YAKINDIR"

Libya'da muhaliflerin Muammer Kaddafi'ye karşı oluşturduğu Ulusal Geçiş Konseyinin lideri Mustafa Abdülcelil, uluslararası toplumu konseyi resmen tanımaya çağırdı.

BBC'ye verdiği mülakatta Mustafa Abdülcelil, başta özellikle ABD, İngiltere ve Almanya olmak üzere, "bütün ülkelerin" Ulusal Geçiş Konseyini tanıması gerektiğinin altını çizdi.

Abdülcelil, "Kaddafi rejimine karşı konseyin ABD, İngiltere ve Almanya tarafından tanınması, en sağlam tanınma olur ama dünyadaki bütün ülkelerin de desteğine ihtiyacımız var" dedi.

"Herkes şunu bilmeli ki bizim askeri imkanlarımız ile Kaddafi'nin imkanlarının karşılaştırılması mümkün değil" diyen Abdülcelil, Kaddafi'nin Libya'daki bütün kentleri geri alamadığını belirtti.

KADDAFİ'NİN OĞLU

Öte yandan Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam, zaferin Kaddafi'ye bağlı birliklerin olacağını ileri sürdü.

Seyfülislam, Kaddafi yanlısı yüzlerce gence hitaben yaptığı konuşmada, Kaddafi'ye bağlı birliklerin ülkenin doğusuna doğru ilerleme kaydettiğini ve zaferin Kaddafi'nin olacağını savundu.

Seyfülislam Kaddafi, "Bize yardım mesajı yollayan doğudaki kardeşlerime sesleniyorum: 'Geliyoruz.' İsyancılara da bir tek şunu söylemek istiyorum; NATO, Washington, Paris veya Londra onları kurtaramayacak, Tanrı önünde yemin ederim ki kazanacağız, zafer yakındır" diye konuştu.

02.38: AFRİKA BİRLİĞİ LİBYA'YA HERHANGİ BİR ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞI

Afrika Birliği, Libya'ya ve diğer Afrika ülkesi Fildişi Kıyısı'na herhangi bir askeri müdahaleye karşı olduğunu bildirdi.

Libya ve Fildişi Kıyısı ile ilgili küçük bir zirvenin ardından Afrika Birliğinin barış ve güvenlikle görevli komiseri Ramtane Lamamra, basına yaptığı açıklamada, Afrika Birliğinin Libya'nın toprak bütünlüğünün ve ulusal birliğinin korunmasından yana olduğunu ve bu ülkeye karşı girişilecek herhangi bir askeri müdahaleye karşı olduğunu belirtti.

Lamamra, 15 ülkenin üye olduğu Afrika Birliği barış ve güvenlik konseyinin, Libya'daki gelişmeleri yakından takip etmek üzere, Afrika Birliği komisyon başkanı Jean Ping ve 5 Afrika ülkesi devlet başkanından oluşan yüksek düzeyli bir komite kurulmasına karar verdiğini açıkladı.

Lamamra ayrıca, Afrika Birliğinin Libya'daki gelişmelerden endişe duyduğunu ve bu durumun Libya'daki ve bütün bölgedeki barış ve güvenlik için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

aa



Bu haber 1,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,662 µs