En Sıcak Konular

Ergenekoncular CHP'yi seçti

11 Mart 2011 08:33 tsi
Ergenekoncular CHP'yi seçti
Ergenekon Terör Örgütü davasının zanlıları, seçim öncesi bir bir CHP'nin yolunu tutuyor.

Kapatmayı düşündükleri Parlamento'ya milletvekili olmayı düşleyen Mustafa Balbay, İlhan Cihaner ve Sinan Aygün gibi isimlere CHP'nin kapıları ardına kadar açık

Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan ve darbe özlemi içinde hareket ederek, Ak Parti'nin bir darbe ile iktidardan indirilmesi için çaba gösteren isimlerin yer aldığı Ergenekon Davası zanlıları, milletvekili olma hevesine düştü. Kapatmayı düşündükleri TBMM'ye milletvekili olarak girmek isteyen bu isimlerin seçtikleri parti ise CHP oldu. Ergenekon soruşturması ve davasını her koşulda eleştiren CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin kapılarını Ergenekon tutukluları ve sanıklarına açtı. CHP'den milletvekili olmak isteyenler arasında Mustafa Balbay, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve ATO Başkanı Sinan Aygün bulunuyor. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Savcısı Türker Tok da dün CHP'den milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa ettti.

BALBAY'A ONAY, ÖZKAN'A RET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasından sonra yaptığı "Nerede bu Ergenekon, gidip üye olayım!" sözünün ardından Silivri F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar güç buldular. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi iken Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak Silivri'ye konulan Mustafa Balbay ile cumhuriyet mitingleri organizatörü olarak kendisini tanıtan, bununla Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) tepkisini çeken ve bazı mitinglerde kürsüye çıkmasına bile izin verilmeyen gazeteci ve Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan CHP'den milletvekili adayı olmak istediler. Partinin içindeki ulusalcı kesim her iki ismin de adaylığına sıcak bakarken, genel merkez yönetimi Mustafa Balbay'ın adaylığına itiraz etmezken, Özkan'ın partiyi karıştırma ihtimalini gözönünde bulundurarak adaylığını onaylamadı. Ergenekon sanığı Balbay'ın CHP'nin kemik oylarının bulunduğu Ankara 1. Bölge'den aday gösterileceği belirtiliyor.

ATO'YU BIRAKTI, CHP'YE GİTTİ

Ergenekon zanlıları arasında yer alan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de dün görevinden istifa eden isimler arasında yer aldı. Aygün'ün de CHP'den milletvekili adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi. Aygün, 22 Temmuz seçimlerinde kendisine 'teveccüh gösterdiğini' söylediği CHP yerine DP'den seçimlere girmişti. Aygün, 22 Temmuz seçimlerinde miletvekili adayı olduğu partiye ağustos ayında da genel başkan olmak istediğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Ergenekon soruşturması çerçevesinde ATO'da, işyerinde ve evinde arama yapılan Aygün, gözaltına alınmış ve ardından serbest bırakılmıştı. Evinde yüksek miktarda nakit para çıkan Aygün'ün, Ergenekon'un finansörlerinden olduğu da o dönemde medyada ileri sürülmüştü. Aygün, şimdi 22 Temmuz seçimlerinde reddettiği, bugün Ergenekon soruşturmasının sanıklarına ve zanlılarını koruyalan ve kollayan CHP'den milletvekili adayı olacak.

Eski Başsavcı da 'CHP' dedi

Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı olan ve Ergenekon soruşturmasının zanlıları arasında ismi geçen şimdinin Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner de memurlara milletvekili adayı olmak için tanınan sürenin bitmesine az bir zaman kala görevinden istifa etti. İlhan Cihaner, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken yaptığı soruşturmayı 2 yıl Adalet Bakanlığı'ndan gizlemek, gözaltına alınanlara kötü muamelede bulunmakla suçlanmıştı.

Kaçmaz ve Avcı da istifa etti

Ergenekon soruşturması ile bağlantılı olarak yürütülen Devrimci Karar Örgütü davasının tutuklu sanıklarından Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da milletvekili olmak için görevinden istifa eti. Avcı, daha önce Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı, Edirne ve Eskişehir il emniyet müdürlükleri görevinde bulunmuştu. Devrimci Karargah Örgütü davası kapsamında tutuklu bulunan Avcı, örgüt lideri ile yakın ilişkilerde bulunma ve operasyon istihbaratlarını vermekle suçlanmıştı. Avcı'nın avukatı Fidel Okan, istifa dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na müvekkili adına kendisinin verdiğini belirtti. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz da MHP'den milletvekili olmak için görevinden istifa etti. Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Kayıp Trilyon' davasından yargılanması kararına imza atması ile dikkat çekmişti. Adalet Bakanlığı da Kaçmaz'ın bu kararını Yargıtay'a götürmüştü.

Tuncay'a partide yer yok

Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay ile birlikte CHP saflarından Meclis'e girebilmek için nabız yoklayan Tuncay Özkan, hayal kırıklığına uğradı. Zira, Özkan'ın milletvekili olmak için adaylık talebini CHP yönetimi 'parti içi karışıklığa neden olacağı gerekçesiyle reddetti. Özkan'ın bağımsız aday olması bekleniyor.

yenişafak

 




Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs