En Sıcak Konular

Libyalı çocuklardan Gül’e mektup var

9 Mart 2011 17:47 tsi
Libya'da Muammer Kaddafi yönetimine bağlı askerlerin açtığı ateşte yakınlarını kaybeden üç ilkokul öğrencisi, Cumhurbaşkanı Gül ile ABD Başkanı Obama'ya mektup yazarak yardım istedi.

Libya'daki olayları takip etmek üzere Bingazi'de bulunan AA ekibinin kaldığı otele gelen 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Şeyma M. ve ablası Havva M. ile 9 yaşındaki Abdurrauf H, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletilmek üzere mektup vermek istediklerini söylediler.
Şeyma M, Kaddafi uçaklarının açtığı ateş nedeniyle bazı yakınlarının öldüğünü ve Libya'nın birçok yerinde çocukların hayatını kaybetmeye devam ettiğini ifade etti.

Uçakların durdurulması için kardeşiyle birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazarak yardım istemeyi kararlaştırdıklarını anlatan Şeyma M, yardım için özellikle Türkiye'yi seçmelerinin gerekçesini, ''büyük bir Müslüman ülke'' diye açıkladı.

Şeyma ve Havva kardeşler, çiçeklerle süsledikleri mektuplarında, ''Biz Libya'nın çocuğuyuz. Kaddafi kardeşlerimizi ve arkadaşlarımızı acımasızca öldürüyor. Kaddafi güçlerine karşı uçuş yasağı konulması için yardımlarınızı bekliyoruz'' ifadelerine yer verdi.

ABDURRAUF'DAN OBAMA'YA ZOR SORU

Abdurrauf H. de ABD Başkanı Obama için yazdığı, üzerinde muhaliflerin bayrağı ile Kaddafi'yi tasvir eden resimlerin olduğu mektubunda, yardım talebinde bulunuyor.

Obama'ya hitaben Abdurrauf H, ''Sorumu hemen cevaplayın. Kaddafi'yi mi, Libyalı çocukları mı tercih edeceksiniz?'' sorusunu yöneltiyor.

Çocuklar, AA muhabirinden mektuplarını bir an önce iletmesini isterken, anneleri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Müslüman ülkelerle ilgili tutumunuzu biliyoruz ve Libya ile ilgilenmenizi bekliyoruz'' mesajını iletti.

AA

 



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,998 µs