En Sıcak Konular

"İki Türkiye düşüncesi cinayettir!"

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan Meclis'teki konuşmasında Tandoğan ve Çağlayan'daki mitinglere de değindi. Erdoğan mitinglerin "iki Türkiye" olarak okunmasını sert bir dille eleştirdi. İşte o konuşmadan önemli başlıklar...

Başbakan Erdoğan grup konuşmasında Anayasa Mahkemesi'nin kararına sert çıktı. Baykal'ın Cumhurbaşkanını halkın seçmesinden de kaçacağını söyleyen Erdoğan "zaman milletin iradesinin zamanıdır" dedi.

Erdoğan milletvekillerine yaptığı konuşmada Çağlayan'daki mitinge de değindi. Erdoğan bu mitingden yola çıkarak "iki Türkiye" yorumu yapılmasına karşı çıkarak "bu yorum bir cinayettir, düşüncemiz ne olursa olsun hepimiz bir milletiz" dedi.

Türkiye'nin önünün açık olduğunu vurgulayan Erdoğan "Türkiye'nin geleceği aydınlıktır" dedi ve işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs bayramını da kutladı.

Erdoğan'ın Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmadan başlıklar:

Hodri meydan seçime gidiyoruz

Hükümet olarak temel ilkelimiz her türlü ayırımcılığa karşı çıkmak. Biz partimizi kurarken bir şey söyledik. Programımızda açıkça söyledik. Biz din eksenli bir parti değiliz. "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" ilkesi ile hareket ediyoruz. Çünkü hedef insan. Herşey araçtır. İnsanın mutluluğu amaçtır. Bu konuda tüm sistemler araçtır, dinler de araçtır. Kimse dini, kimse sistemleri amaç haline getirmesin. Çünkü en şerefli varlık insandır ve ona hizmettir. Laiklik hepimiz için bir güvencedir. Kimse cumhuriyet benimdir havasına girmesin. Toplantılara sayfımız var. Şimdi sandık geliyor. Telaşa ne gerek var. Biz bu kalabalıklara alışığız. İyi biliriz. Biz bunlara karşı toplantılar yapma düşüncesinde değiliz. Onlar öyle biz böyle yapalım diyelim. Çok arzu ediyorlarsa, Samsun'a Kırıkkale'ye Eskişehir'e bakabilirler. "Türkiye laiktir laik kalacak" diyorlar, biz de aynı şeyi diyoruz. Cumhurbaşkanını sen seçme diyorsun. Böyle olmaz. Meclis'e temsilcini gönderdin. Onlar da dışarda geziyor. Madem siz Meclis'i bloke etmek istiyorsunuz, hodri meydan halka gidiyoruz.

Büyükşehir'de yaptıklarını hatırlattı

Malum bir gazete, Abdullah Gül kardeşimin söylemediği bir sözü sürekli bir sözü onun sözü imiş gibi bant olarak atıyor. Malum gazete tekzibi yapılmasına rağmen buna devam etti. Bunlar belli bir ideolojinin kalıntılarıdır. Bu ideolaji milli değildir, gayr-ı millidir. Bu ideoljinin mantık silsilesinin içinde iftira at, tutmasa da iz bırakır yatmaktır. Bununsa sanıyorlar ki milletin sinesinde yer bulacaklardır. Milettimiz tarih boyunca bunlara yüz vermedi, yine vermeyecektir. Asıl bölücülük budur. Biz bu ülkede, meydanlarda dolaşıp laikliği anlatıyoruz, cumhuriyeti anlatıyoruz... Buna rağmen neler söylüyorlar Bu kardeşiniz İstanbul'a Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde neler dediler. Belediye otobüslerini ayıracak, kadınlar erkekler ayrı dediler. O dönemde İstanbul'da hava kirliliği vardı, çöp dağları vardı, gazeteler maske dağıtıyordu, İstanbul'da susuzluk vardı, insanlar banyoda banyo yapamıyorlardı, çünkü küvetler su deposu olarak kullanılıyordu.

Bütün bu kampanyalara rağmen İstanbullular bizi başkan yaptı. Biz 4.5 yıl başkanlık yaptık. Bursa ile İstanbul arasını şimdi 75 dakikaya indirdik. Artık İstanbul'da çöp dağları yok. HABİTAT 2'de İstanbul en temiz şehirlerden biri seçildi. Haliç'i temizledik. Bir zamalar Haliç'i kara yapalım bile dediler CHP'liler. Biz hayır dedik Haliç Altın Boynuz dedik. Haliç'teki çamuru temizledik. Kokudan geçilmiyordu o güne kadar.. OBu hizmetleri yapan arkadaşlarım şimdi Meclis'te benimle. Ama CHP zihniyeti şimdi bu arkadaşlarımı da kabul edemiyor. neymiş o belediyeden gelmiş. Halk memnun olmasa buraya gelebilirmiydi o arkadaşlar. Şimdi Haliç bambaşka bir yer oldu. Düzenlemeleri devam ediyor. Ame herkes değişimi görüyor. Şimdi tarihi surlarda onariliyor. Niye bunu anlatıorum. Biz buyuz. CHP'den teslim aldığımız İstanbul neydi? Şimdi nasıl? 4.5 yıl ülkeyi sitikrar içinde yönetildiğini daha önce gördünüz mü. Yaptıkları iftira atnaktır. Halk yapılanları görüyor. İftiraya falan halkımızın kalbi tok. Yanlış yaptıysak halk bize diyecek siz bize yaramadınız. Başımızın üstüne koyarız. Ama halk gece gündüz çalışan bu insanlara iftira ettiniz. Hadi geldiğiniz yere güle güle diyecektir.

Necla Arat'a yanıt

NTV'ye konuşan Prof. Dr. Necla Arat'ın sözlerine Başbakan Erdoğan'dan sert tepki geldi:

"Dün akşam bir televizyon kanalında kariyer sahibi biri konuşuyor. Ne dedi biliyormusunuz. Dedikleri demokrasi adına bir ayıptır. Devletin kurumları var. Millet herşey değildir. Sandık ve seçim herşey değildir. Ne demek bu... Bunlar demokrasiden nasibini almamışlardır. Bu ülkede en zor anda bile bu çatının altına sığınıldı. En zor kararlar bile bu çatı altında alındı. Kimse bir yerlere sığınarak mesaj vermesin. Bizim bu millete saygımız vardır. Demokrasiden bahsediyorsak bu böyle olmalıdır."



Bu haber 233 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,005 µs