En Sıcak Konular

Senaryoyu İngiltere ve ABD yazdı

9 Mart 2011 14:29 tsi
Senaryoyu İngiltere ve ABD yazdı Libya hakkında şok iddia: Tunus domino etkisi yaratmak içindi, esas olay Libya. Çünkü Libya'da...

Tv8'de AnkaraTemsilcisi Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent'ten programına bugün Türkiye İnşaat İşverenleri Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu konuk oldu. Koçoğlu, Libya'da yaşananlara başka ülkelerin sebep olduğunu, Tunus olaylarının da domino etkisi yaratmak amacıyla planlandığını söyledi.

“Olayları çıkaranlar çapulculardır! Özgürlük ve demokrasi isteyenler değil!”

Koçoğlu, “Libya'daki isyanı yapanların çoğunluğu, tamamen çapulcu diyebileceğimiz insanlar. Özgürlük, ihtilal, demokrasi isteyen insanlar değil. Bu büyük bir senaryo. Daha doğrusu Büyük Ortadoğu kitabının Libya sayfasını konuşuyoruz şu anda. Tunus'taki olayların tamamen domino etkisi yaptı desinler diye olduğunu düşünüyorum. Amerika'nın, İngiltere'nin kontrolünde Arap bir grup Tunus, Mısır, Libya dolaşıp provoke ediyorlar. Şu an ki savaş Libya'nın bu ülkelere karşı savaşı. Demokrasi savaşı değil.” diye konuştu.

“Türk müteahhitleri Libya'dan kaçırmak için planladılar!”

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, Türk şantiyelerinin çoğunun yağmalandığını söyledi ve ekledi:

“İhtilalci bunu yapar mı? Ne gerek var benim arabamı kaçırıp atacak, benim şantiyemi yakacak, iş makinemi alıp devirecek. İhtilalci niye hırsızlık yapsın? Bunlar da bana göre Türkleri kaçırmak için planın bi parçası. Libya'da en fazla Türk müteahhitleri var. Bundan da en fazla etkilenen batı. Bu şekilde Türk firmaları diskalifiye edilirse onlar çöreklenmiş olacak. Elleri öyle uzun ki okyanusun ötesinden parmağını doladı mı heryere ulaşıyorlar.”

“Tahliyeler, 6. filodan gelecek bombaya karşı hızlıca yapıldı”

Koçoğlu: “İnsanların gözü bu kadar mı kör? Libya halkı liderlerinden son derece memnundu. Ben gideli iki ay oldu. Bir anda ne değişti? Ben şimdi gazetelere bakıyorum; Libya lideri katil, halkını bombalayıp öldürüyor, deli. Yok böyle bir şey. Biz de memnunuz. Türk hükümetiyle Libya arasında Sayın Tayyip Erdoğan Başbakanımızın sayesinde çok ciddi bir yakınlaşma oldu. Biz müteahhitler de memnunuz. Her an her yer bombalanabilir, Kaddafi kendi halkını bile öldürebilir diye bir hava yaratıldı basın yayın organlarında, bunlar da servis edilen haberler. Tahliyeler, Libya kendi kendini bombalayacak diye yapılmadı. 6. filodan gelecek bombaya karşı bu insanlar hızlı bir şekilde tahliye edildi diye düşünüyorum.” dedi.

“Tunus'tan, domino etkisi yaratmak için tiyatro sahnelediler”

Koçoğlu: “Tunus domino etkisi yaratmak içindi, esas olay Libya. Çünkü Libya'da petrol var,doğal gaz var. Bir sürü yerde demokrasinin dışında idare edilen ülkeler var. Niye sadece Libya? Çünkü diğerlerinde petrol yok. Kaddafi geçen söyledi, sonuna kadar Amerika'yla savaşacağım, gerekirse petrol kuyularını da yakıp onlara yar etmeyeceğim dedi. Bu, ülkesini son derece seven, özgürlük mücadelesi yapan bir liderin söyleyeceği bir söz. Sen geliyorsun, senin ülkene demokrasi getireceğim diyorsun. Sanane, sen kimsin? Sana bu hakkı kim veriyor?” dedi.

“Kaddafi akıllı bir adam”

Koçoğlu, Kaddafi ile alakalı: “Adam akıllı. Öyle olmasa 42 yıldır ülkesini yönetemezdi. Nüfusun çoğunluğunun yaşadığı Trablus, bir çok Arap ülkesinden çok daha iyi. Kişi başı milli gelir Türk vatandaşlarının iki katı. Libya halkı da gayet memnundu. Okyanusun ötesinden gelen parmak ortalığı karıştırmasaydı hala da memnun olacaklardı.” açıklamalarında bulundu.



Bu haber 1,771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,926 µs