En Sıcak Konular

Eğitime kar molası

9 Mart 2011 14:07 tsi
Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı eğitimde de aksamalara neden oluyor.

NİĞDE'DE EĞİTİME BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA VE YARIN ARA VERİLDİ

Niğde'de kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime öğleden sonra ve yarın ara verildi. Alınan bilgiye göre, Niğde İl Sağlık Kurulu, etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verilmesi kararı aldı.

SAKARYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ilçeye bağlı köy okullarında eğitime ara verildi. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Geyve, Hendek, Akyazı ve Taraklı'ya bağlı köy okullarında iki gün,Kocaali ilçesine bağlı köy okullarında ise eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Yazıcı, ilçe merkezlerindeki okullarda eğitime ara verilmediğini belirtti.

BALIKESİR'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir merkez ile 8 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün, Bandırma'da iki gün ara verildi.

Balıkesir Valiliği, şehir merkezi ile Susurluk, Manyas, Erdek, Gönen, İvrindi, Savaştepe, Bigadiç ve Sındırgı'daki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün, Bandırma'da iki gün ara verildiğini bildirdi. Kent merkezi ve bu ilçelerde, engelli kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacak. Bu arada, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörlüğü de eğitime bir gün ara verdiğini açıkladı.

BİLECİK'İN PAZARYERİ İLE DÜZCE'NİN 5 İLÇESİNDE EĞİTİME BUGÜN ARA VERİLDİ

Bilecik'in Pazaryeri ile Düzce'nin 5 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, yağışın etkili olduğu Pazaryeri ilçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetre olarak ölçüldü. Yoğun kar yağışı nedeniyle Pazaryeri Kaymakamlığı, merkez ve bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime bugün ara verilmesi kararı aldı. Bilecik'te taşımalı eğitim veren okullarda da eğitime bugün ara verildi. Öte yandan kar yağışının etkili olduğu Düzce'de de valilik, Yığılca, Kaynaşlı, Gümüşova, Cumayeri ve Çilimli ilçelerinde eğitime bugün ara verilmesini kararlaştırdı.

BURSA'DA İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bursa'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ''Yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa'da ilk ve orta öğretime 1 gün ara, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan engellilere de bir gün idari izin verilmiştir'' denildi.

Yaşanan yoğun kar yağışının devamı halinde eğitime yarın da ara verilebileceğini belirten yetkililer, zorunlu kalmadıkça dışarı çıkılmamasını istedi.

KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya kent merkezi ile Cihanbeyli, Sarayönü, Kadınhanı ve Kulu ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün, Akşehir, Akören, Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Güneysınır ve Hüyük ilçelerinde de bir gün tatil edildi.

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteoroloji yetkililerinden Konya'da etkili olan kar yağışının yarın da etkisini sürdüreceği bilgisini aldıklarını söyledi. Şahin, bu bilgi dahilinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Konya kent merkezinde okulların bugün ve yarın tatil edildiğini bildirdi. Kar yağışının etkisini artırarak sürdürdüğü Cihanbeyli, Sarayönü, Kadınhanı ve Kulu ilçesinde okullarda eğitime 2 gün, Akşehir, Aköreni, Ahırlı, Bozkır, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Altınekin, Hüyük ve Güneysınır ilçelerinde de bir gün süreyle ara verildi.

Öte yandan, Konya-Antalya kara yolu Alacabel mevkisinde de kar yağışının aralıklarla devam ettiği, araçların zincirsiz geçişine izin verilmediği belirtildi.

KARAMAN'DA DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Karaman'da ilköğretim ve orta dereceli okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini söyledi.

Karaman'ın il genelinde bugün okulların tatil edildiğini belirten Altun, ''Öğleden sonra Sayın Valimiz başkanlığında toplanıp bir değerlendirme yapacağız. Hava böyle devam ederse bu tatili uzatabiliriz'' dedi.

Kent merkezinde kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu bildirildi.

KENT MERKEZİ İLE CİHANBEYLİ, SARAYÖNÜ, KADINHANI VE KULU İLÇESİNDE EĞİTİME 2 GÜN, 10 İLÇESİNDE DE 1 GÜN SÜREYLE ARA VERİLDİ

Konya kent merkezi ile Cihanbeyli, Sarayönü, Kadınhanı ve Kulu ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün, Akşehir, Akören, Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Güneysınır ve Hüyük ilçelerinde de bir gün tatil edildi.

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteoroloji yetkililerinden Konya'da etkili olan kar yağışının yarın da etkisini sürdüreceği bilgisini aldıklarını söyledi.

Şahin, bu bilgi dahilinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Konya kent merkezinde okulların bugün ve yarın tatil edildiğini bildirdi.

Kar yağışının etkisini artırarak sürdürdüğü Cihanbeyli, Sarayönü, Kadınhanı ve Kulu ilçesinde okullarda eğitime 2 gün, Akşehir, Aköreni, Ahırlı, Bozkır, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik, Altınekin, Hüyük ve Güneysınır ilçelerinde de bir gün süreyle ara verildi.

Öte yandan, Konya-Antalya kara yolu Alacabel mevkisinde de kar yağışının aralıklarla devam ettiği, araçların zincirsiz geçişine izin verilmediği belirtildi.

BOLU'DA TAŞIMALI EĞİTİME İKİ GÜN ARA VERİLDİ

Bolu'da kar yağışı sebebiyle, merkez ve ilçelerde taşımalı eğitim 2 gün tatil edildi.

Bolu Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "İlimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle Bolu merkez ve ilçelerde taşımalı olarak okula gelen öğrenciler ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel 09-10 Mart 2011 tarihlerinde (Çarşamba ve Perşembe günü) 2 gün izinli sayılacaklardır."

YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BOLU GENELİNDE VE ÇORUM'A BAĞLI İKİ İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu genelinde taşımalı eğitim veren okullar ile Çorum'a bağlı Sungurlu ve Oğuzlar ilçesinde eğitime ara verildi.

Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin bugün ve yarın izinli sayılacakları bildirildi.

Çorum'da da yoğun kar yağışının etkili olduğu iki ilçede eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sungurlu ilçesinde bugün, Oğuzlar ilçesinde bugün ve yarın eğitime ara verildiğini açıkladı.

YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BURDUR MERKEZ VE 5 İLÇE İLE MERSİN'İN ÇAMLIYAYLA, ANTALYA'NIN AKSEKİ İLÇELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Burdur merkez ve 5 ilçe ile Mersin'in Çamlıyayla ve Antalya'nın Akseki ilçelerinde eğitime ara verildi. Alınan bilgiye göre, Burdur kent merkezinde kar kalınlığı 30, yüksek kesimlerde ise 50-100 santimetre olarak ölçüldü. Etkili kar yağışı nedeniyle Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il merkezi, Gölhisar, Çeltikçi, Çavdır, Tefenni ve Altınyayla ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

Taşımalı eğitimle 49 yerleşim merkezinden 9 okula gelen 972 öğrencinin de izinli sayılacağı kaydedildi. Bu arada Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde eğitime bugün ara verildi. Çamlıyayla Kaymakamı Lokman Önder yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden, belde ve 9 köye ulaşımda sıkıntı yaşandığını söyledi.

Önder, ilçede eğitime bugün ara verildiğini bildirdi. Antalya'nın Akseki ilçesi Kaymakamı Mekan Çeviren başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu da, yoğun kar yağışı nedeniyle Akseki merkez, belde ve köylerindeki okullarda yarın eğitime ara verilmesi karara bağladı.

AJANSLAR

 



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,889 µs