En Sıcak Konular

Ankara'da çok sayıda yol ulaşıma kapandı

9 Mart 2011 13:50 tsi
Ankara'nın ilçelerinde de etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirlerinin derlediği bilgilere göre, Kızılcahamam'da iki gündür etkisi devam eden kar yağışı nedeniyle 70 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolları ulaşıma açma çalışmaları sürüyor.

Elmadağ'da ise 7 köy ve 4 mahalle arasında bağlantı kesilirken, Ankara-Kırıkkale karayolu Elmadağ ilçe sınırlarındaki Çaykur ve Baştaş Çimento fabrikaları bölgesi, Lalabel Mahallesi mevkisinde ulaşım zaman zaman tıkanıyor.

Haymana'da ise aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ilçede çalışan, ancak Ankara merkezde oturan birçok memur Ankara-Haymana karayolonun kapalı olması nedeniyle ilçeye gelemedi.

Çubuk'ta ise kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi bulurken, ilçede eğitime bugün ara verildi. Kar yağışının sürdüğü ilçede vatandaşlar toplu ulaşımı kullanarak işlerine gitti.

Kar yağışının oluşturacağı zorluklara karşı önlemleri daha önceden önlem aldıklarını belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, tüm belediye birimlerinin ''karla mücadelede'' görev aldığını ve 24 saat çalıştığını söyledi.

Şimdiye kadar ilçede ulaşıma kapalı cadde ve mahalle yolu bulunmadığını ifade eden Özden, ''Çubuk Belediyesi tüm birimleriyle kar yağışına karşı her zaman hazır durumda. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz öncelikle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı yol ve kaldırımların kar temizliğini yapmaktadır. Tüm mahallelerimizde sabaha karşı yürütülen çalışmalarda 24 iş makinesi ve 142 personelle sabah saatlerinde işe giden vatandaşlarımızın sorunsuz ulaşımları sağlanırken, buzlanma olabileceği ihtimali üzerine de karla mücadele çalışmalarımız 60 personel, 2 greyder, 4 kepçe, 1 yükleyici, 4 kamyon ile 24 saat kesintisiz olarak 3 vardiya halinde yürütülecektir'' diye konuştu.

Etkili olan kar yağışı yaban hayatını da olumsuz etkilerken, bu amaçla belediye ekiplerince fırınlardan, lokantalardan ve kasaplardan toplanan yemek artıkları ve buğday tespit edilen çeşitli bölgesine bırakıldı. İlçede kar yağışı nedeniyle 47 köy yolunun ulaşıma kapandı.

Kar kürüme ve yol tuzlama çalışması yapan ekiplerle koordineli çalışan polis ekipleri, tuzlama ve kürüme çalışmalarında ekipleri yönlendiriyor.

Yağış nedeniyle Beypazarı'nda eğitime bugün ara verilirken, kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetreye ulaştı. İlçe Kaymakamı Mustafa Kaya, kar yağışının yoğun olarak sürdüğünü belirterek, ilçede 15 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Kaya, tüm iş makinelerinin köy yollarını açmak üzere seferber edildiğini, kapalı yol kalmaması için geceli gündüzlü çalışmaların süreceğini belirtti. Bu arada Nallıhan'da da eğitime bugün ara verildi.

Bala'da ise 36 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler tarafından yol açma çalışmaları devam ediyor. Gölbaşı'nda ise 6 köy ve 30 mahallenin yolu ulaşıma kapanırken. ekipler yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Polatlı'da ise etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. İlçe Belediye Başkanı Yakup Çelik ise belediye ekipleriyle karla mücadele çalışmasına katılarak, belediye sınırlarında kar nedeniyle kapalı cadde bulunmadığını belediye ekiplerinin ana arterlerde kar kaldırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çelik, ''Belediye ekipleri olarak şehir içerisinde yollarımızı açık tutmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar da vatandaşların bu havada araçlarıyla yola çıkmamalarını, toplu ulaşımı tercih etmelerini öneriyoruz'' dedi.

İl Özel İdaresi ekipleri de Sarıhalil, Yüzükbaşı, Ömerler, Yenimehmetli köylerindeki çalışmalarıyla yolları açık tutarken, Ayaş bağlantısını sağlayan karayolu ise Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince açık tutuluyor.
 
aa



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs