En Sıcak Konular

Amr Musa'dan İsrail'e yeşil ışık

9 Mart 2011 13:16 tsi
Amr Musa'dan İsrail'e yeşil ışık Musa, Mısır‘da cumhurbaşkanı seçilmesi halinde İsrail ile devam eden ikili ilişkilerin olumlu seyretmesi yönünde siyaset izleyeceğini açıkladı

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Mısır‘da cumhurbaşkanı seçilmesi halinde İsrail ile devam eden ikili ilişkilerin olumlu seyretmesi yönünde siyaset izleyeceğini açıkladı.

İsrail’de yayın yapan Jarusselam Post Gazetesi’nin haberine göre Musa, dün yaptığı açıklamada Mısır’ın dış politikasının sil baştan düzeltilemeyeceğinin altını çizdi ve komşu ülkeler ile olan ilişkilerde ve dış politikada ‘macera’ aramadıklarının altını çizdi.

Musa, Mısırlıların İsrail’e bakışına dikkat çekerek “Eğer Mısırlılar İsrail’i bir devlet olarak görmüyorsa kendi kendimize şaka yapmış oluruz” dedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, resmen açıklamasa da bu yılın ikinci yarısında Mısır'da yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık sinyali vermeye başladı.

Amr Musa, Mübarek'in koltuğuna göz kırpıyor

Mısır'da yayınlanan Masr el Yom gazetesine konuşan Musa, eski patronu Hüsnü Mübarek için ise 'onunla çalışmak kolay değildi.' ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz perşembe günü Ahram gazetesi tarafından açıklanan bir kamuoyu yoklamasında muhtemel bir adaylığı durumunda Musa, eski Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu başkanı Muhammed el Baradey'e açık fark atıyor. Seçimlerde aday göstermeyeceğini daha önce açıklayan Müslüman Kardeşler'in de Musa'yı destekleyebileceği belirtiliyor. Mısır'ın önde gelen muhalif gazetelerinden Masr el Yom'a konuşan Musa, Mısır ekonomisinin serbest piyasa ve sosyal adalet temelleri üzerinde ilerlemesi gerektiğini ifade ediyor. Mısır'ın son yıllarda izlediği ekonomi politikalarının geniş halk kitlelerine bir faydasının dokunmadığının altını çizen Musa, dışişleri bakanlığı yaptığı dönemde emredilen ve emre itaat eden bir kişi olarak çalışmadığını da öne sürüyor.

2001 yılına kadar 10 yıl boyunca Mısır dışişleri bakanlığı görevini yürüten Musa, özellikle Filistin konusunda İsrail'i sert bir dille eleştirmesinden dolayı Arap dünyasında popüler bir isim haline gelmişti. Musa, Davos'daki 'one minute' krizi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasından salonu terk etmediği için eleştirilere maruz kalmıştı.

Dünya Bülteni



Bu haber 1,156 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs